Rețetă de minitarte cu brânză și dovlecei. O gustare simplă, de vară.
Din categoria deliciilor de vară cu dovlecei sau zucchini, să ne delectăm cu o rețetă de minitarte cu brânză și dovlecei.
Publicat: Vineri, 19 Iulie 2019, 08:12 | Actualizat: Vineri, 19 Iulie 2019, 09:22Din categoria deliciilor de vară cu dovlecei sau zucchini, să ne delectăm cu o rețetă de minitarte cu brânză și dovlecei.
Rețetă de minitarte cu brânză și dovlecei - Ingrediente
- Pentru aluat de tarte, sărat:
- 1 ou
- 150 g unt
- 300 g făină
- 2 linguri apă rece
- sare
- Pentru umplutura de brânză și dovlecei:
- 400 g brânză proaspătă, de vaci
- 250 g brânză telemea, sărată
- 1 fir de praz, sau 1 ceapă
- 3 ouă
- 2 dovlecei sau zucchini, cruzi
- 1 legătură de mărar verde
- puțin cașcaval pentru gratinat
Rețetă de minitarte cu brânză și dovlecei - Preparare
Pentru pregătirea aluatului fraged de tartă, se amestecă rapid, toate ingredientele, reci până se obține un aluat omogen. Se dă aluatul la rece, acoperit cu folie alimentară, pentru 30 de minute.
Între timp, se pregătește umplutura.
Se taie un dovlecel rondele, pentru decor, iar al doilea dovlecel se dă pe răzătoare. Se presară sare și peste rondele și peste răzătură și se lasă 10-15 minute să se elimine apa. Rondelele se tamponează cu hârtie absorbantă, iar răzătura se stoarce bine în mâini și se amestecă cu brânzeturile sfărâmate. Se încorporează ouăle și mărarul verde, tocat. Se adaugă și puțin praz tocat, sau ceapă, dacă nu aveți praz. Păstrăm și câteva rondele de praz pentru decor, sau de ceapă. Dacă folosiți ceapă, folosiți-o pe cea roșie pentru un aspect mai plăcut.
Scoatem aluatul de la rece, îl întindem pe masa înfăinată, într-o foaie subțire pe care o decupăm în forme circulare. Cu aceste decupaje tapetăm interiorul formelor de mini tarte, atât la bază, cât și pe laterale. Înțepăm aluatul la bază cu o furculiță și întindem în interior, compoziția de brânză și dovlecei, până la marginile formelor. Deasupra, așezăm frumos rondelele de dovlecei și pe cele de praz și presărăm puțin cașcaval ras.
Coacem minunatele minitarte cu brânză și dovlecei pentru 15-20 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit în prealabil. Le lăsăm să se tempereze și le servim cu poftă.
Citiți și rețeta Tartă aperitiv cu brânzeturi și roșii cherry multicolore!
Tot din categoria rețetelor cu dovlecei, vedeți ți rețeta Clătite sărate, cu brânză și dovlecei!