Rețetă de sirop concentrat din flori de salcâm. Gustos, aromat și plin de beneficii
Dacă tot au înflorit salcâmii, ne-am propus să profităm de aroma și beneficiile florilor și în diverse rețete de preparate culinare și am început cu o rețetă de sirop concentrat din flori de salcâm.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 11 Mai 2020, 18:51 | Actualizat: Luni, 11 Mai 2020, 21:04- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este gustos, este aromat și va fi un deliciu savurat în zilele toride de vară, cu apă minerală, sau cuburi de gheață. Ne va prinde bine și la iarnă, când vom putea îndulci cu el ceaiurile, sau diverse deserturi.
Mai putem prepara și o Rețetă de dulceață din flori de salcâm.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de sirop concentrat din flori de salcâm:
- 1 kg flori de salcâm
- 3 l de apă
- 1,5 kg zahăr
- 1-2 lămâi
Cum preparăm Rețeta de sirop concentrat din flori de salcâm
Florile de salcâm, proaspăt culese, se desfac de pe codițe și se cântăresc, apoi se clătesc bine în 2-3 ape reci.
Se pun 3 l de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă florile de salcâm. Se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.
Se stinge focul, se acoperă vasul cu un tifon curat și se lasă florile de salcâm la infuzat pentru 24 de ore.
Pe aceeași temăA doua zi se strecoară lichidul prin tifonul curat și se storc bine și florile din tifon, pentru a-și lăsa toată seva.
Se adaugă zahărul și se fierbe siropul până se reduce consistent, aproape la jumătate.
Consistența siropului concentrat din flori de salcâm trebuie să fie puțin mai fluidă decât cea a siropului pentru dulceață.
Pe aceeași temăSe spală bine lămâile, se feliază, li se îndepărtează coaja galbenă și se adaugă în sirop, cu 15 minute înainte de a stinge focul.
Se sterilizează sticlele și se toarnă siropul fierbinte în ele. Se adaugă și câte o felie de lămâie la fiecare sticlă de sirop să profităm din plin și de aroma lor.
Se înfiletează capacele și se învelesc sticlele cu sirop concentrat din flori de salcâm în pături, lăsându-le așa până se răcesc.
Apoi se etichetează și se trec în cămară.