- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Păpădia este considerată ca fiind un tonic de primăvară unic, o plantă cu multe utulități și beneficia asupra organismului. De la păpădie totul este comestibil: frunzele tinere, culese înainte de înflorire, rădăcina de păpădie se poate usca și măcina pentru a o folosi la ceai sau tincture, florile sunt folosite pentru ceai sau sirop, de asemeni pentru tincturi.
Păpădia are efecte purificatoare asupra organismului, reuşind să detoxifice şi să regleze nivelul hormonal.
Citește și: Planta care distruge celulele canceroase, în doar câteva zile
Siropul de păpădie, sau mierea de păpădie are un gust foarte asemănător cu mierea naturală de albine, dar și multe beneficii, de asemeni, asemănătoare cu beneficiile mierii de albine.
Siropul de păpădie poate fi folosit și ca atare, dar și la foarte multe preparate, ca îndulcitor la creme pentru prăjituri de casă, la înghețate și este foarte bine tolerat de cei care nu pot tolera aciditatea mierii naturale.
Ce ne trebuie pentru a prepara Rețeta Sirop de păpădie, sau miere din flori de păpădie:
- 100 gr flori de păpădie
- 1 l apă
- 1 kg zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Sirop de păpădie, sau miere din flori de păpădie
Florile de păpădie se spală bine, pentru a elimina impuritățile și se scurg, cu mare grijă pentru a nu le strivi.
Se pune apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adaugă florile de păpădie. Se lasă să fiarbă 2-3 minute, la foc domol, apoi se stinge focul, se acoperă vasul cu un tifon curat și se lasă așa aproximativ 8 ore, sau de seara până dimineața.
După acest interval, se scurg florile de păpădie printr-un tifon, presându-le bine pentru a nu pierde din sucul acestora.
Lichidul rezultat se pune la fiert împreună cu zahărul și zeama de la o lămâie, la foc mic. Se lasă să fiarbă până se reduce și capătă consistența unui sirop ca pentru dulceață. Se va testa consistența turnând 1-2 picături de sirop pe o farfurie rece. Dacă nu se împrăștie, înseamnă că este fiert suficient.
Citește și: Lichior de mentă preparat în casă. Băutură puternic aromată, cu efecte benefice
Siropul de păpdie, sau mierea de păpădie se toarnă fierbinte în borcane sterilizate, se înfiletează capacele și se lasă la răcit lent, în pături, ca și siropul de fructe, sau dulcețurile.
Se poate folosi ca și mierea naturală de albine.
Să vă fie de folos!
Idee de gustare plină de savoare și sănătate: Budincă de chia cu banane și zmeură... Cum faci cel mai delicios ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos - Rețeta lui Vlăduț...