Rețetă din bucătăria thailandeză: Massaman Curry
Massaman Curry, este un curry thailandez, mai precis din sudul Thailandei, care este, de fapt, o pastă picantă, a cărei denumire se poate traduce prin curry-ul crediciosului musulman. Se prepară, în special, cu carne de vită.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 24 Septembrie 2020, 11:35 | Actualizat: Joi, 24 Septembrie 2020, 12:18Massaman Curry, este un curry thailandez, mai precis din sudul Thailandei, care este, de fapt, o pastă picantă, a cărei denumire se poate traduce prin curry-ul crediciosului musulman. Se prepară, în special, cu carne de vită.
Adrian Adam Szakaki, un concurent al sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, din Cluj care a avenit alături de iubita sa, Garofița Gog, concurentă și ea, a preparat o rețetă din bucătăria thailandeză: Massaman Curry, sperând să-i impresioneze pe cei trei jurați
Iată ce ingrediente a folosit pentru rețeta din bucătăria thailandeză - Massaman Curry :
- Pentru 4 porții:
- aproximativ o lingură pastă de curry
- Massaman
- 1 conservă de lapte de cocos
- 1 ardei roșu
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- 1 ceapă
- 2 - 3 morcovi
- 2 cartofi roșii
- 150 g de mazăre congelată
- 1 tulpină de țelină
- 250 gr de germeni de soja
- 600 gr antricot (vrăbioară) de vită
- 100 ml de ulei floarea soarelui
- 1 linguriță de praf de curry
- 1 linguriță de sos de soia
- 250 gr orez tip Basmati sau Jasmine Rice
- 1 legătură coriandru proaspăt
- mugur bambus
- 1 ardei iute
- 100 gr zahăr brun
- 1 lime
- 1 lămâie
- 30 gr piper Cayenne
- 30 gr sare de mare
- 2 foi de dafin
- 1 legătură ceapă verde
- 1/4 ceașcă de arahide întregi sau tocate
- flori artizanale comestibile
- 50 gr parmezan
- 50 gr unt
Mod de preparare pentru Rețetă din bucătăria thailandeză - Massaman Curry
Curățăm și tăiem bastonașe legumele.Cartofii se taie cubulețe.
Tăiem carnea cubulețe, o amestecăm cu sosul de soia și presărăm praf de curry apoi
o marinăm la rece.
Călim ceapa, fără să se coloreze, în ulei, adăugăm pe rând morcovii, țelina, ardeiul
apoi mazărea și pastă de curry.
În cazul în care nu găsim acest tip special de curry putem folosi curry roșu.
Legumele trebuie să rămână crocante. Adăugăm cubulețele de carne, laptele de
cocos.Mai dăm câteva clocote după care potrivim gustul cu sare și piper.
Orezul basmati , îl fierbem în apă în proportie 1/2 adică o parte orez doua parti
apa, îl sărăm după gust.
Servim massaman curry cu orez fiert și decorăm cu coriandru, coajă de lime rasă, flori comestibile.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!