Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor

Când vine vorba de rețetele tradiționale de la mama sau bunica, chiar și reinterpretate, papilele gustative dansează de fericire. Cum să nu poftești la așa rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor!

ceafă țigănească cu cartofi la cuptor

Când vine vorba de rețetele tradiționale de la mama sau bunica, chiar și reinterpretate, papilele gustative dansează de fericire. Cum să nu poftești la așa rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor!

Garofița Gog, o concurentă din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, i-a surpins plăcut pe cei trei jurați cu o rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor, ce a fost pe placul tuturor.

Ingrediente pentru Rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor:


  • 600 gr ceafă porc fără os
  • 1 kg baby cartofi
  • 300 gr slănină afumată
  • 200 gr ceapă roșie (șalotă)
  • 200 gr usturoi
  • 200 gr unt
  • condimente pentru cartofi
  • 200 gr ketchup
  • 10 gr boia dulce
  • sare și piper
  • 1 roșie mare
  • muguri de fasole verde,mazăre,bambus
  • flori comestibile ornat
  • 1 legătură ceapă verde
  • 50 gr brânză de burduf

Mod de preparare pentru Rețetă tradițională de ceafă țigănească cu cartofi la cuptor

Se spală cartofii noi și se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute,după care se scurg de apă,se condimentează cu condiment special, sare, piper, după gust, după care se sotează în
unt. Se pun într-o tavă tapetată cu hartie pergament si le lasă încă 15 minute la cuptor la 180 de grade.

Ceafa de porc,se bate puțincu ciocanul de șnițele, se condimentează cu sare, piper și boia și se lasă la marinat aproximativ 35 de minute.

Citește și: Rețeta Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa

Petru sos, feliem slănina afumată în formă de acordeon și o tragem la tigaie în foarte puțin ulei, până se rumenește bine. O îndepărtăm, apoi adăugăm în locul ei ceapa tocată julien și o călim adăugând, apoi și boia de ardei dulce, ketchup, sare și piper, după gust.

Usturoiul se curață,se taie feliuțe subțiri și se foloseste la touch-ul final împreună cu
roșia și brânza de burduf.

Decorăm reparatul cu mugurii de bambus, fasole, mazăre, flori comestibile, pentru a-i da o notă de culoare și aspect îmbietor.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Video