Rețeta Okroshka. O supă rece rusească
Rețeta Okroshka, este o rețetă de supă rusească, foarte gustoasă și hrănitoare, care se servește rece.
Publicat: Marti, 30 Aprilie 2019, 22:28 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:05Rețeta Okroshka, este o rețetă de supă rusească, foarte gustoasă și hrănitoare, care se servește rece.
Ingrediente pentru rețeta de supă rusească Okroshka
- 4 cartofi medii, fierți în coajă
- 6 ridichi medii
- 4 castravei cornișon
- 4 ouă fierte de consistență tare
- 1 legătură ceapă verde
- 100 g carne afumată
- 600 ml apă rece
- 600 ml kefir (lapte bătut), rece
- 2 linguri smântână
- 1 legatură mărar
- 500 gr gheață
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare pentru rețeta Okroshka
Curățăm cartofii de coajă și ii tocăm, apoi curățăm ouăle și 2 le tocăm. Pe celelalte le păstrăm pentru decor (le tăiem in 4).
Taiem ridichile și castraveții rondele subtiri, tocăm ceapa verde, carnea afumată și mărarul. Punem toate aceste ingrediente într-un vas mare și le asezonăm cu sare și piper.
Adăugăm peste ele chefirul și smântâna și servim supa rusească, rece.