Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium
Toamna este anotimpul preferat al gospodinelor pentru că se întrec în a pregăti conserve diverse și savuroase ce vor umple rafturile cămărilor într-un frumos joc de culori. Nici noi nu ne lăsăm mai prejos și concurăm cu ele cu o Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 03 Septembrie 2020, 11:32 | Actualizat: Joi, 03 Septembrie 2020, 12:14Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne-a împărtășit propria rețetă de zacuscă pe care o numește Zacuscă premium, dar și câteva sfaturi utile pentru un gust optim.
Ce ne trebuie pentru Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium:
- 1 kg vinete coapte
- 1 kg ardei capia copți
- 3 cepe mari
- 500 gr roșii
- 100 ml ulei
- 1 ardei iute
- sare
Mod de preparare pentru Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium
De menționat că vinetele și ardeii se cântăresc după coacere și scurgere, așa încât să avem pe cântar fix câte un kilogram din fiecare.
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în ulei până este foarte bine înmuiată. Când începe să-și schimbe culoarea, se ștropește, treptat, cu zeamă de la ardeii copți, pentru a nu se arde, dar și pentru a mai diminua din gustul acela de prăjire cu care nu ne prea împăcăm.
Peste ceapa bine pătrunsă, se adaugă roșiile curățate și tocate.
Se lasă sosul de roșii să fiarbă până se reduce la jumătate, așa ăîcât, din 500 gr de roșii să obținem aproximativ 250 gr de sos.
După ce sosul de roșii scade la jumătate, adăugăm vinetele tocate mărunt, ardeii copți, tocați și ei, dar și un ardei iute, tocat mărunt, pentru un gust mai spicy. Asezonăm gustul, treptat, doar cu sare.
Sfatul lui Vlăduț, pentru a obține un gust optim al zacuștii premium este să nu fierbem zacusca mai mult de 10, maxim 15 minute, după ce am adăugat toate ingredientele. Astfel, vinetele și ardeii își vor păstra gustul timp îndelungat.
Zacusca premium se pune foierbinte în borcane, se înfiletează capacele și se pun borcanelle la fiert în baie de apă pentru alte 15 minute, așa încât să fim siguri că se sigilează perfect. Borcanele se lasă în baia de apă până se răcesc definitiv, apoi se etichetează și se transferă pe rafturile din cămară.
Pe aceeași temăSpor la preparat Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium și poftă bună la savurat!
Abia așteptăm ”să savurăm” mai multe rețete și idei culinare, din data de 7 septembrie când începe cel de-al optulea sezon Chefi la cuțite, ce se va difuza în fiecare seară de luni până miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.