Este o altfel de rețetă de zacuscă, una fără ceapă, iar modul de coacere al ingredientelor ceva mai deosebit.
Și dacă metoda preparării acestei zacuști de vară este deosebită și gustul este tot deosebit.
Ce ne trebuie pentru Zacuscă de vară. Rețetă de zacuscă rapidă și ușoară:
- 3 kg vinete
- 1 kg ardei capia, roșu
- 1 kg ardei gras, verde
- 1 kg roșii bine coapte
- 1 cățel de usturoi
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 50 ml ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- porumb dulce, de lapte
- sare și piper
Cum procedăm pentru a prepara Zacuscă de vară. Rețetă de zacuscă rapidă și ușoară?
Vinetele se coc în modul clasic, exact ca pentru o salată clasică de vinete. Se curăță și se lasă la scurs.
Ardeiul capia se coc într-un tuciuleț cu ulei încins. Apoi se lasă la temperat și se curăță cu mâinile umezite.
Ardeiul gras se coace pe o tablă metalică încinsă, apoi se curăță, tot cu mâinile umezite.
Nu se vor curăța ardeii copți sub jet de apă rece, precum vinetele, pentru a nu irosi sucul lor gustos!
Citește și: Cele mai bune trei rețete de zacuscă pe care n-ar trebui să le ratăm
Usturoiul se curăță, se dă pe răzătoare, apoi se amestecă cu sare, ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Acesta va constitui puntea de legătură dintre celelalte ingrediente.
Roșiile se taie cuburi și se vor adăuga proaspete în delicioasa Zacuscă în vacanță.
Dacă mai preparăm și o pâine gustoasă și mai deosebită, vom avea o gustare de vară nemaipomenită!
Citește și: Rețeta Pâine de casă cu cartofi în aluat
Spor la preparat Rețeta Zacuscă de vară și poftă bună la savurat!
Fursecuri cu aromă de lavandă și glazură de afine...