Rețetă simplă de vară: Chiftele de dovlecei cu verdeață, perfecte pentru gustarea de dimineață
Rețeta Chiftele de dovlecei cu verdeață este chiar perfectă pentru gustarea de dimineață, alături de un iaurt bun, sau un sos delicios și picant, de roșii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 18 Iunie 2020, 10:19 | Actualizat: Joi, 18 Iunie 2020, 10:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chiftelele de dovlecei cu verdeață se pot servi dimineața, la mic dejun, sau ca gustare printre mese. Sunt delicioase atât calde, cât și reci și pot constitui și baza pachetului de peste zi.
Rețeta Chiftele de dovlecei cu verdeață - Ingrediente:
- 2 dovlecei de mărime medie
- 2 cepe medii
- 2 ouă
- 100 gr făină
- sare și piper
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- puțin cimbru verde și busuioc
- ulei pentru prăjit
Rețeta Chiftele de dovlecei cu verdeață - Mod de preparare
Se spală bine dovleceii și se dau pe răzătoarea mare, fără a-i decoji, dacă sunt cruzi. Se presară sare peste răzătura de dovlecei și se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a elimina apa.
Apoi, se scurg de lichid, presându-i bine în mâini, se pun într-un vas și se amestecă cu ceapa tocată, verdeața tocată, făina și ouăle. Făină se pune atât cât să fie compozița compactă, nu trebuie să exagerăm. Se asezonează cu sare și piper.
Pe aceeași temăSe unge bine o tigaie cu ulei.
Se ia cu lingura din compoziția pentru chiftele de dovlecei cu verdeață, se dă o formă rodundă și plată și se așază în tigaia încinsă.
Chiftelele de dovlecei cu verdeață se rumenesc frumos pe ambele părți, fără a-i prăji în baie de ulei.
Se lasă să se tempereze și se pot servi cu diverse creme de brânză, cu smântână, sau cu diverse sosuri: de iaurt, de roșii, etc.