Cu legume de vară asortate sunt mult mai simple, mai sănătoase și mai gustoase chiftelele din legume. Pot fi servite simple, sau cu diverse sosuri de brânzeturi, de iaurt sau de roșii.
Rețetă de chiftele din legume - Ingrediente
- 1 dovlecel de grădină
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 1 cartof mare
- 1 morcov
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1/2 legătură de mărar verde
- puțin cimbru și busuioc verde
- sare și piper după gust
- 2 ouă
- pesmet fin
- ulei pentru prăjit
Rețetă de chiftele din legume - Mod de preparare
Începem cu dovlecelul pe care îl curățăm și îl dăm pe răzătoare, apoi presărăm sare peste răzătură. Lăsăm răzătura de dovlecel să se odihnească 10-15 minute. Presăm bine în mâini răzătura de dovlecel pentru a elimina apa pe care a lăsat-o.
Curățăm restul legumelor. Cartoful și morcovul se dau împreună pe răzătoare, apoi se scurg bine de lichid, tot prin presare în mâini.
Se dau pe răzătoare și ceapa și usturoiul, apoi se amestecă toate legumele răzuite într-un vas.
Se toacă toată verdeața mărunt și se adaugă peste legume. Se asezonează cu sare și piper și se încorporează ouăle.
Din amestecul de legume se formează chiftele rotunde care se trec prin pesmet fin și se rumenesc frumos în baie de ulei încins.
Se scot pe prosoape absorbante.
Delicioasele chiftele din legume se servesc calde, sau reci, simple, cu brânzeturi, sau cu diverse sosuri.
Citiți și rețeta Chiftele din dovlecei cu brânză!
Vedeți și rețeta Tocinei de cartofi cu brânză telemea!
Paste cu ton și porumb, deliciul preferat al verii! Le poți mânca la rece, până vara va trece!... Cum faci sticksuri din zucchini sau din dovlecei la cuptor, pentru deliciul copiilor...