Rețeta Storceag de somn. Una dintre cele mai apreciate ciorbe de pește
Inspirate din bucătăria ucraineană și regăsite la orice restaurant din localitățile dobrogene, rețetele de storceag au devenit cele mai apreciate. Una dintre acestea este rețeta Storceag de somn, gustoasă și simplu de preparat.
Autor: Maria Udrea Publicat: Joi, 24 Octombrie 2019, 19:08 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:01Inspirate din bucătăria ucraineană și regăsite la orice restaurant din localitățile dobrogene, rețetele de storceag au devenit cele mai apreciate. Una dintre acestea este rețeta Storceag de somn, gustoasă și simplu de preparat.
Rețeta Storceag de somn - Ingrediente:
- 1 kg somn
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 țelină
- 1 ceapă
- 2 ardei roșii
- 200 ml smântână
- 1 ou
- 200 g borș la plic
- pătrunjel verde
Rețeta Storceag de somn - Mod de preparare
Se pune apa cu sare la fiert.
Se curăță legumele, se taie în bucăți mai mici și se adaugă când apa începe să fiarbă.
Carnea de somn, dezosată în prealabil, se taie în cuburi și se adaugă în supă, atunci când legumele sunt pătrunse.
- CITIȚI ȘI Cum pregătim cea mai gustoasă rețetă de storceag, recunoscută ca Regina ciorbelor pescărești!
Se amestecă oul cu smântâna și puțină zeamă de lămâie, se diluează treptat, cu supă fierbinte, pentru a aduce amestecul la temperatura din vas.
După ce somnul a fiert, se adaugă amestecul de ou cu smântână și borșul. Se mai lasă storceagul să fiarbă pentru 1-2 clocote, timp în care se mai potrivește gustul cu sare și piper.
Se servește delicioasul storceag de somon presărat cu pătrunjel verde.