Rețeta Vinete alla parmigiana Vinete cu mozzarella și roșii.
Din bucătăria italiană, să ne răsfățăm cu rețeta Vinete alla parmigiana, simplă, cu ingrediente puține și gustoasă!
Publicat: Luni, 14 Octombrie 2019, 21:32 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:03- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Din bucătăria italiană, să ne răsfățăm cu rețeta Vinete alla parmigiana, simplă, cu ingrediente puține și gustoasă!
Ingrediente pentru Rețeta Rețeta Vinete alla parmigiana:
- 6 vinete medii (rotunde, pentru a folosi rondele)
- 500 g mozzarella sau scamorza (neafumată)
- 1 kg roșii cherry
- 4 ouă
- Faina alba
- frunze de busuioc proaspăt
- Sare și piper
- ulei pentru prăjit
- 200 ml ulei de măsline
- 2 litri passata di pomodoro
- 1 ceapă sau esalota
- 100 g zahăr
- Ardei iute (uscati – chilli)
- 300 g parmezan ras
Rețeta Rețeta Vinete alla parmigiana - Preparare
Se curăță vinetele, se taie rondele, se trec prin ou și prin făină și se prăjesc. Se lasă la scurs de ulei pe hârtie, timp în care se prepară sosul de roșii. Se taie ceapa/esalota, se prăjește in ulei de măsline și se adaugă sos de roșii Mutti sau roșii cherry. Se adaugă busuioc, sare, un pic de zahăr, chilli și se lasă la foc mic până se ridică uleiul deasupra.
- Citiți și Cea mai bună rețetă italiană de vinete!
Se ung vasele termorezistente cu ulei și se așază prima felie de vinete, după care sos de roșii și o felie de mozzarella, urmată de o frunză de busuioc și parmezan. Se alternează straturile până se umple minivasul (monoportie) de ceramică.
Se da la cuptor cc 15 min la 180 grade. Se scoate preparatul din forma si se aseaza in farfurie, urmand a fi decorat cu sos de rosii, parmezan si o frunza de busuioc si un chips de parmezan.