Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat inspirat din bucătăria grecească și anume: Vinete grecești cu o crustă deosebită și sos delicios.
Ingrediente pentru rețeta Vinete grecești cu o crustă deosebită și sos delicios.
3-4 vinete 3-4 ouă făină pesmet susan alb și negru cocos pătrunjel uscat roșii deshidratate puțin chili tarhon ulei pentru prăjit parmezan Pentru sos: roșii ulei de măsline rozmarin și busuioc năut iaurt grecescMod de preparare pentru pentru rețeta Vinete grecești cu o crustă deosebită și sos delicios.
Vinetele decojite și tăiate în rondele de 3-4 cm grosime se presară cu sare și se lasă la odihnit pentru a elimina substanțele cu gust nu prea plăcut și nici sănătos. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante. Se trec prin făină, prin ouăle amestecate cu un praf de sare și la final printr-un amestec interesant de pesmet cu susan alb, susan negru, pătrunjel uscat, roșii deshidratate și mărunțite, cocos, puțin chili și puțin tarhon. Se prăjesc în baie de ulei încins, la foc iute și se scot pe prosoape absorbante.
Pestru servit, se prepară un sos din roșii tocate cuburi mici și amestecate cu ulei de măsline, rozmarin și busuioc și câteva boabe de năut fiert. Se mai servesc și cu un gustos iaurt grecesc.
Spor și poftă bună!
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și delicioasa rețetă: Papoutsakia, un preparat delicios cu specific grecesc.