Ruladă mozaic de curcan cu sos de vin și piure de țelină
O rețetă interesantă preparată în platoul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”: Ruladă mozaic de curcan cu sos de vin și piure de țelină.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 29 Octombrie 2020, 10:07 | Actualizat: Joi, 29 Octombrie 2020, 12:23Ioana Maria Rusu, o tânără de 25 de ani, de meserie hairstylist, cunoscută și ca pețitoarea lui Cătălin Scărlătescu dintr-un sezon anterior al emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”, a pregătit în sezonul 8 al aceleiași apreciate emisiuni culinare o rețetă pe bază de piept de curcan cu care a sperat să ajungă cel puțin în echipe.
Iată ce ingrediente s-au folosit pentru rețeta de ruladă mozaic din curcan cu piure de țelină:
-
Pentru rulada mozaic de curcan:
- 800 gr piept de curcan
- 400 gr bacon feliat subțire
- sare și piper
- foi de dafin
- ulei
- unt
-
Pentru piure de țelină
- 1 rădăcină mare de țelină
- 300 ml lapte
- 300 ml smântână
- sare și piper alb
- 100 gr unt
-
Pentru sos de vin:
- grăsimea de la pieptul de curcan
- 600 ml vin
- 50 gr zahăr brun
- 2 cuișoare
Mod de preparare pentru rețeta de ruladă mozaic din curcan cu piure de țelină
Pieptul de curcan se taie în cuburi, măsurate după dimensiunile unor forme cilindrice ajutătoare pentru a asambla rulada.
Se asezonează cu sare și piper, apoi se înfășoară în felii subțiri de bacon.
Rulourile astfel formate se asamblează în formă de ruladă cu ajutorul formelor cilindrice. Se așază cu forme cu tot în tigaia cu ulei și puțin unt. Se adaugă și 2 foi de dafin pentru aromă și se lasă ruladele la preparat până se strâng în formele respective și nu se mai desfac rulourile ce le compun. Se întorc de pe o parte pe cealaltă, adăugând deasupra și câte puțin unt, la fiecare întoarcere.
Se scot formele cilindrice și se lmai rumenesc ruladele și fără acestea, întorcându-le cu grijă pe toate părțile. Se scot din tigaie și se păstrează la cald.
Pe aceeași temăPreparare sos de vin.
În grăsimea rămasă în tigaie se adaugă vinul, cu zahărul brun și cuișoarele și se fierbe până se obține o reducție cremoasă.
Preparare piure de țelină.
Se curăță țelina, se toacă în cuburi și se pun la fiert în lapte cu smântână lichidă. Când bucățile de țelină sunt fierte, se trec prin blender împreună cu untul, apoi prin sită pentru a bține un piure cremos. Se asezonează cu sare și piper alb
Se așază pe farfurie rulada mozaic de curcan, se glazurează cu sos de vin și se pune piure de țelină alături.
Nu uitați că îndrăgita emisiune culinară „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!