Socată.Trei metode simple de a face socata, băutura cea mai apreciată din sezon
Rețetă de Socată preparată în casă. Trei metode simple de a face socata, băutura cea mai apreciată din sezon.
Publicat: Joi, 23 Mai 2019, 08:32 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:07Rețetă de Socată preparată în casă. Trei metode simple de a face socata, băutura cea mai apreciată din sezon.
Ingrediente pentru rețeta Socată:
- 10 l apă
- 800 g - 1 kg zahăr
- 20 flori de soc
- 5 lămâi
- un bob drojdie proaspătă, sau 1 lingură boabe de orez
Mod de preparare pentru rețeta de socată.
Florile de soc se spală bine in apă rece, se scutură să nu mai rămână impurittăți și se așază în borcane de sticlă.
Peste ele se așază felii de lămâie curățate de coajă, sau dacă sunt bio se mai lasă și câteva cu coajă.
Se pune apoi zahărul și se completează cu apă.
- Dacă se dorește ca socata să iasă acidulată, se adaugă și puțină drojdie, cât un bob de fasole.
- Dacă se dorește ca socata să nu fie chiar acidulată, dar să fermenteze mai rapid, se adaugă o lingură de orez spălat.
- Dacă se dorește ca socata să fie simplă, fără acid, nu se va adăuga nici orez, nici drojdie.
Borcanele cu socată se vor acoperi cu tifon, sau cu capacele, dar fără a le înfileta și se vor așeza la loc luminos, acolo unde pătrunde soarele.
Din când în când se va agita socata, cu o spatulă de lemn, pentru a se urgenta topirea zahărului.
Socata este gata in decurs de 1-2-3 zile, în funcție de tipul de socată ales.
Citește și Rețeta Socată cu Prosseco.