Află ce beneficii au florile de soc și care este cea mai bună rețetă de socată. Florile de soc, remediu pentru constipație, gripă și răceală, obezitate, sinuzită și arsuri.
Florile de soc se culeg în mai - iunie. Întrega florescență se taie cu un cuțit, chiar înainte de a înflori toate florile. O regulă de aur, pentru o socată delicioasă, este culegerea florilor de soc pe timp vreme frumoasă și uscată. Imediat după recolatre, florile de soc se pun la uscat.
Flori de soc, contraindicații
Florile de soc au efect laxativ, sudorific, diuretic, antiinflamator, antiseptic, antiviral, antioxidant, antilipidemic și anticelulită.
Consumul de ceai din flori de soc este contraindicat pe o durată mai mare de 10 zile. Supradozarea poate duce la intoxicații, vomă, iritații ale gâtului, arsuri stomacale, dificultăți respiratorii.
Cinci probleme de sănătate pe care le poți rezolva cu flori de soc
1. Constipația și digestia dificilă
Poți trata digestia dificilă cu ajutorul pulberei de flori de soc. Este indicat să consumi o linguriță înaitea fiecărei mese pentru a regla digestia. Florile de soc stimulează peristaltismul digestiv, în general și pe cel intestinal.
2. Gripă și răceală
Pulberea de soc administrată 4 doze a câte 3-5 g / zi, ajută sistemul imunitar în lupta cu gripa sau răceala. Acest remediu combate inflamația mucoaselor, reduce durerile de cap și durerile musculare, amplifică tonusul psihic.
3. Obezitatea
Rețetă ceai de soc pentru slăbit. Se prepara din 3 lingurițe de flori de soc la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10- 15 minute, dupa care se strecoară. Ceaiul poate fi băut înainte de masă sau după ce ai mâncat sațios (maxim de 3 ori pe zi).
4. Sinuzită
Se bea infuzie combinată de flori de soc, câte 3 cani/zi,în cure de 10 zile, cu o săptămână de pauză.
5. Arsuri superficiale
Arsurile se dezinfectează cu tinctură de flori de soc, apoi se pun comprese cu infuzie de flori de soc. Vindecarea va fi rapidă, iar cicatricile se vor reduce.
Rețetă socată
Ingrediente:
- 10 flori de soc mari
- 350 g zahăr
- zeama de la 2 lămâi
- coaja de la o lamâie
- 5 L apă plată
- opțional jumătate de plic de drojdie
Mod de preparare:
Din cantitatea totală de apă, jumătate de litru îl pui la încălzit și adaugi zahărul. Amestecul nu trebuie să fiarbă. Aștepți până se topește zahărul și lași lichidul la răcit.
Într-un vas mare adaugi florile de soc spălate și curățate, zema de la lămâi, coaja de lămâie și drojdia. Drojdia are rolul de a grăbi procesului de fermentare.
Peste ingredientele din bol adaugi siropul răcit, apa și amesteci energic.
Vasul se lasă acoperit cu o farfurie sau cu folie, la soare. Socata va fi gata în 3 - 4 zile. Este necesar să amesteci de două/trei ori pe zi.
Se împlinesc 112 ani de la apariţia miraculoasă a Fecioarei Maria la Fatima, ziua în care "Soarele s-a rotit pe cer... Lucruri neștiute despre Papa Francisc. Cum a devenit Jorge Mario Bergoglio papă...