Socată. Cine s-ar fi gândit ca banala socată ar putea fi consumată în combinații atât de originale? Ei bine, rețeta rapidă de socată a lui Jamie Oliver s-ar putea să-ți schimbe părerea despre băutura tradițională românească.
De vreme ce sezonul socului a început, socata poate deveni noua ta băutură răcoritoare preferată. Socul înflorește din luna mai până în iulie. De-a lungul timpului, floarea de soc a fost folosită în numeroase rețete culinare, în special în deserturi precum șerbet, înghețată sau toppinguri savuroase pentru prăjituri.
Dacă alegi să faci un șerbet de lămâie, poți adăuga 4 linguri de socată pentru o aromă inedită. Iată rețeta de socată cu Prosecco.
Socată cu Prosecco – Ingrediente
-15 mănunchiuri de floare de soc
-500 g zahăr
-4 linguri de miere naturală
-2 lămâi
Socată cu Prosecco – Mod de preparare
Mai întâi, spală bine florile de soc, îndepărtând orice insecte existente. Apoi pune mierea și zahărul împreună într-un vas mare peste care adaugi un litru de apă. Adu acest amestec la temperatura de fierbere până când se dizolvă tot zahărul și ia apoi vasul de pe foc.
În continuare, răzuie coaja lămâilor și adaug-o peste amestecul de zahăr și miere. Apoi pune florile de soc în vas, asigurându-te că florile sunt complet scufundate în acest amestec, iar cozile le rămân pe dinafară. Stoarce zeama de la o lămâie peste amestecul din vas, iar pe cealaltă feliaz-o și adaugă feliile peste florile de soc.
După ce au fiert bine, strecoară socata printr-un tifon subțire. Socata se depozitează în sticle sterilizate sau borcane și se servește doar diluată cu apă, Prosecco sau suc.
Sursă foto: jamieoliver.ro
Pui cu piure de țelină, sos de ciuperci și chipsuri de țelină... Coaste de porc cu sos barbeque și cartofi crocanți! Un deliciu gata în doar 20 de minute!...