Sote de vițel cu chorizo si mamaligă din făină de castane
Publicat: Luni, 16 Octombrie 2017, 19:40 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sote de vițel cu chorizo si mamaligă din făină de castane, o combinație pe care n-ai cum s-o refuzi.
Ingrediente
- 800 gr carne macră de vițel
- 120 gr chorizo
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 8 gr boia de ardei dulce
- 100 gr pasta de tomate
- 200 ml vin roșu, sec
- Sare
- piper
- 15 gr concentrat de vită
- 40 ml ulei măsline
- 1 cartof mare
- 2 morcovi
- 80 gr măsline verzi fără sâmburi
- 1 legătură busuioc
- 2 foi de dafin
- 150 gr făină de castane
- 1 l lapte
- 1 legătură arpagic verde
Mod de preparare
Se călește ceapa tocată, în ulei cu puțină apă, împreună cu usturoiul, de asemeni, tocat.
Se adaugă choriză tăiat rondele și se lasă să se rumenească.
Se spală și se taie carnea în cuburi de 2 cm, se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se flambează cu vin roșu.
Se fierb al dente morcovul cu cartoful.
Morcovul se taie în rondele, iar cartoful se va folosi în loc de amidon pentru îngroșarea sosului.
Se amestecă toate îngredientele într-un vas încăpător, se adaugă pasta de tomate, concentratul, o parte din busuioc, frunzele de dafin, sare, piper și se acoperă cu apă.
Se pregătește mămăliga.
Se pune laptele la fiert, iar când începe să clocotească se adaugă făina de castane, amestecată cu puțină apă și sare și se fierbe pană capătă consistență de mămăligă.
Sosul se îngroașă cu puțin cartof pasat, dacă este cazul.
Se pregătesc farfuriile punând soteul în centru, badijonat de sos și înconjurat de 5 role de mămăliguță de castane. Se decorează cu arpagic.