Spaghetti alla puttanesca. O rețetă delicioasă de paste, simplă și rapidă, cu puține ingrediente
Dacă adori preparatele cu paste, Jamie Oliver îți propune să încerci rețeta lui de Spaghetti alla puttanesca.
Publicat: Miercuri, 14 Martie 2018, 09:50 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:57Dacă adori preparatele cu paste, Jamie Oliver îți propune să încerci rețeta lui de Spaghetti alla puttanesca.
Ingrediente pentru Spaghetti alla puttanesca
- 4 căței de usturoi
- câteva măsline negre, cu sâmburi
- câteva roșii cherry, coapte
- 2 ardei iuți proaspeți
- 1 caserolă sau legătură de busuioc proaspăt (15 g)
- 400 g spaghete
- ulei de măsline
- 3 fileuri de anșoa
- parmezan
Mod de preparare Spaghetti alla puttanesca
Puneți la fiert, într-o oală mare, apă cu sare. Între timp, curățați și tocați fin usturoiul, îndepărtați sâmburii la măsline și tăiați rășiile cherry în jumătăți.
Curățați ardeii și tocați frunzele de busuioc.
Adăugați spaghetele în apa sărată când incepe să fiarbă și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.
Încingeți o lingură de ulei de măsline, într-o tigaie mare, la foc intens și adăugați usturoiul și ardeii iuți, apoi măslinele și fileurile de anșoa și amestecați timp de 2 minute sau până când usturoiul începe să se rumenească și anșoa să se topească.
Adăugați roșiile cherry, stropiți totul cu puțină apă de la paste și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți ingredientele timp de 3 pana la 4 minute, sau pana cand roșiile încep să se încrețească ușor.
Scurgeți pastele, rezervând o ceașcă de apă deoparte. Se adaugă busuiocul în sos împreună cu pastele și puțin din apa oprită, pentru a se desface pastele.
Asezonați cu sare și cu condimente, după gust.
Radeți parmezan peste ele, în timpul servirii.
Poate vă plac spaghetele și sub formă de Carbonara cake.