Jamie Oliver, unul dintre cei mai îndrăgiți chefi ai timpurilor noastre, ne propune să preparăm pastele carbonara și sub formă de tort. Va fi delicios și de mare efect!
Ingrediente
- 300 g spaghete
- ulei de măsline
- 100 g de brânză tare sărată( parmezan, Cheddar, Gruyère)
- 3 ouă mari
- 250 ml smântână dulce
- 250 g șuncă afumată
- 3 legături de rozmarin proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare carbonara cake
Preîncălziți cuptorul la 180 grade.
Fierbeți spaghetele în apă sarată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le.
Între timp, ungeți interiorul unei forme de tort, de 20 cm, cu ulei, apoi presărați un strat subțire de brânză, deasupra bazei și pe pereții formei.
Odată ce spaghetele sunt reci, transferați-le într-un vas mare, apoi adăugați ouăle amestecate cu smântâna și un praf generos de piper negru.
Se taie în cuburi și se adaugă șunca, preparată, în prealabil, pe grătar, apoi restul de brânză, rasă și frunzele de rozmarin tocate fin. Adăugați acest amestec în forma de copt.
Coaceți tortul carbonara timp de 35 de minute sau până când pastele devin aurii, crocante și sunt bine preparate.
Lăsați tortul de paste carbonara să se tempereze timp de 3 minute în formă, apoi îl desprindeți-l cu lama unui cuțit, de pe pereții formei și răsturnați-l pe un platou. Serviți-l cu o salată proaspătă, asezonată cu lămâie.
Spor și poftă bună să aveți!