Rețeta Spring rolls cu creveți și pomelo
Rețeta Spring rolls cu creveți și pomelo, gustoasă și interesantă întrucât ingredientele sunt rulate în foița albă de la pomelo.
Publicat: Marti, 14 Mai 2019, 20:13 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:05Rețeta Spring rolls cu creveți și pomelo, gustoasă și interesantă întrucât ingredientele sunt rulate în foița albă de la pomelo.
Ingrediente pentru Rețeta Spring rolls cu creveți și pomelo
- 2 buc. pomelo
- 200 gr file de șalău
- 300 gr creveți tiger, curățați
- 2 ouă
- 50 gr făină tempura
- 100 gr pesmet panko
- 1 ceapa roșie
- 10 gr usturoi
- 2 ardei iuți, roșii
- 100 gr fasole verde
- 1 morcov
- 5 gr piper
- 10 gr zahăr
- 10 ml sos de pește
- 500 gr sare
- Pentru sos:
- 50 gr maioneză
- 1buc fructul pasiunii
- 50 gr zahar
- microplante
- ulei
Mod de preparare pentru Rețeta Spring rolls cu creveți și pomelo
Curățăm pomelo de coajă și partea albă, iar partea albă o păstrăm pentru utilizarea în loc de foaie de orez.
Punem 100 g de sare în apă și introducem partea albă pentru a îndepărta gustul amar, apoi clătim din nou cu apă rece. Repetăm procedeul încă odată.
Punem un vas cu apă și 100 gr de sare la fiert și fierbem coaja de pomelo pentru un minut. O scurgem bine și o adăugăm în apă rece.
Punem peștele împreună cu usturoi, ceapa, ardeii iuți tocați mărunt și sos de pește, 2 gr de zahăr și mixăm bine totul.
Înfigem creveții pe frigărui de bambus și îî punem la fiert condimentați cu sare și piper.
Punem morcovul tăiat fâșii și fasolea verde în apă fiartă timp de 1 minut.
Întindem peste partea albă de la pomelo pește, morcov, fasole verde, apoi creveți și rulăm strâns totul.
Trecem rulourile de primăvară peste făina tempura, apoi peste ouă bătute și la final le trecem prin pesmet panko. Le prăjim în ulei încins.
Se servesc cu un sos de maioneză cu fructul pasiunii.