Simplu de preparat, cu foi de plăcintă și multe legume, sunt o splendoare în farfurie aceste Pachețele de primăvară gustoase și crocante.
Ingrediente pentru rețeta Pachețele de primăvară
- 1 pachet foi de plăcintă
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- ¼ rădăcină de țelină
- ¼ varză alba
- 1 lingură amidon
- 2 linguri smântână
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare pentru rețeta Pachețele de primăvară
Legumele se curăță, se taie în fâșii și se călesc în puțin ulei încins. La final, se adaugă amidonul desfăcut în smântână și se amestecă bine până la omogenizare. Se asezonează cu sare, piper și usturoi răzuit. Se lasă la răcit.
Foile de plăcintă se desfac și se taie în patru, direct împachetate.
Se unge fiecare foaie cu puțină apă, se adaugă 1-2 linguri din umplutură și se împachetează precum sarmalele.
Pachețelele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ulei de măsline.
Se coc pentru 15-20 de minute șla 200 de grade, sau până se rumenesc frumos.
Se servesc fie calde, fie reci, cu diverse sosuri de usturoi, iaurt, roșii, etc.
Foarte mare succes are și rețeta Budincă aperitiv cu șuncă și legume!
Biscuiți în formă de inimioară, pentru a sărbători iubirea...