- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă ne furișăm puțin ochii în coșul cu cumpărături ale oamenilor, observăm că românii nu sunt consumatori de pomelo. Preferă merele, portocalele sau bananele. Pomelo este un fruct asemănător, la aspect, cu un pepene galben. Poate avea culoarea verde deschis , galben sau corai la exterior, în timp ce la interior arată ca o portocală sau grefă,de culoare galben, insă se poate să nu fie atât de suculent și e puțin mai tare.
De ce este indicat să conumăm pomelo
Pomelo este un complex de vitamine naturale, un sfert din fruct poate oferi 130% din doza zilnică de vitamina C recomandată.
Pe lângă vitamina C pe care toate citricele o conţin, Pomelo vine şi cu o cantitate considerabilă de vitamina B1, B2, B3, B5, P, proteine, Calciu, Fier, carbohidraţi, Betacaroten, Magneziu, Potasiu.
O sută de gr de Pomelo conţin 38 de calorii ceea ce îl face să fie un fruct ce ajută la arderea grăsimilor, în timp ce sucul de pomelo este eficient pentru digestie.
Nu doar fructul este important pentru sănătate, ci și coaja de Pomelo conţine bioflavonoizi eficienţi în stoparea cancerului mamar prin eliminarea excesului de estrogen din organism.
Beneficiile unui consum regulat de pomelo
Ajută la eliminarea toxinelor din organism
Favorizează absorbţia fierului în intestin;
Contribuie la reducerea colesterolului;
Stimulează sistemul imunitar;
Are efect antioxidant şi elimină radicaţii liberi;
Întăreşte rezistenţa oselor. Tonifică vasele capilare;
Scade riscul apariţiei cariilor
Reduce stresul şi oboseala
Este remediul în cazul infecţiilor virale şi bacteriene
Ajută în afecţiuni ale aparatului circulator, varice sau dureri de articulaţii.
Un consum regulat de Pomelo reduce riscul apariţiei cataractei şi încetineşte procesul de îmbătrânire!
Pentru a beneficia de multitudinea vitaminelor, sucul de pomelo trebuie consumat imediat după preparare. Este indicat să fie consumat dimineaţa la micul dejun, deoarece stimulează sistemul imunitar, are acţiunea de activare a acidului folic şi contrabalansează efectul acidifant al anumitor alimente precum carnea sau pastele făinoase.
Dacă doriţi să cultivaţi Pomelo, nimic mai simplu! Dintr-un fruct se iau câteva seminţe pe care le puneţi în vată, iar în 40 de zile acestea încep să înflorească. Dacă doriţi să grăbiţi procesul, puteţi ţine seminţele în apă fierbinte 20 de zile.
Sursa: Super-Hrană
Descoperire URIAŞĂ pentru întreaga omenire! Cancerul poate fi acum depistat printr-un simplu test de sânge... Adormi cu părul umed? Faci cea mai mare greșeală!...