Supă cremă de mazăre cu bacon afumat. Un preparat cu o consistență fină și catifelată, cu aromă minunată!
Ușoară și cremoasă, cu aspect de primăvară, Gordon Ramsay ne propune să testăm această supă cremă de mazăre cu bacon afumat, ce va avea un gust minunat.
Publicat: Vineri, 16 Februarie 2018, 09:29 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:06Ușoară și cremoasă, cu aspect de primăvară, Gordon Ramsay ne propune să testăm această supă cremă de mazăre cu bacon afumat, ce va avea un gust minunat.
Ingrediente pentru 4 porții
- 100 g bacon ușor afumat
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g mazăre
- 2 linguri vin alb, sec
- 1 l supă de pui sau de legume
- 150 ml smântână lichidă
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare supă cremă de mazăre cu bacon afumat
Feliați baconul subțire și dați deoparte 4 felii. Tocați restul baconului și puneți-l într-o cratiță, împreună cu ceapa tocată și uleiul și căliți-le, pentru 5-6 minute, la foc mic.
Adăugați mazărea, proaspătă sau congelată și ușor dezghețată și amestecați-o bine printre celelalte ingrediente. După 3 minute, adăugați vinul și lăsați ingredientele să fiarbă, până acesta se evaporă.
Turnați supa de legume și mai completați cu o cană de apă și lăsați-o să fiarbă 15 minute, timp în care o asezonați cu sare și piper.
Treceți supa prin blender sau robot, apoi printr-o sită să fie fină. Dați-o la frigider până în momentul servirii.
Frigeți pe grătar, sau la cuptor între două tăvi, feliile de bacon, înainte de a servi supa, să se păstreze calde.
Scoateți supa de la frigider, amestecați-o cu 100 g smântână, până la omogenizare, mai asezonați-o cu sare și piper dacă mai necesită.
Cu restul de smântână o decorați în timpul servirii.
Simplă și gustoasă!