Tigaie picantă, un preparat cu multă carne și legume
Publicat: Luni, 23 Octombrie 2017, 19:34 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 500 g muschi de porc
- 500 g piept de pui
- 2 cepe
- 2 ardei roșii
- 3 ardei galbeni
- 2 ardei verzi
- 300 g ciuperci
- 300 g roșii
- 2 ardei iuți
- 250 ml vin alb, demisec
- 200 ml ulei
- 250 ml sos cili
- 250 ml sos tomat
- sare și piper după gust
- oțet balsamic
Mod de preparare
Carnea se taie în cuburi și se pune la prăjit în ulei încins.
Legumele se curăță și se toacă în cuburi.
Ceapa și ciupercile se adaugă peste carne, când aceasta s-a rumenit.
Se amestecă de câteva ori, iar când ceapa și ciupercile sunt pătrunse, se stinge totul cu vin.
Se adaugă ardeii, apoi sosurile și se lasă să mai fiarbă 10-15 minute, amestecând ingredientele.
Se asezonează gustul preparatului cu sare și piper.
Se așază preparatul pe farfurii și se decorează cu câțiva stropi de oțet balsamic, pe margini.