Ingrediente:
- 1 kg pulpe pui fără os
- 1 kg ceapă
- 100 g castraveți
- 2 buc. avocado
- 1 kg iaurt cedra
- 20 g petale de trandafir uscate
- 20 g mentă uscată
- 1 l ulei floarea soarelui
- sare
- 50 g boia iute măcinată
- 50 g boia dulce
- 50 g pudră de turmeric
- 50 g pudră de scortișoară,
- 20 g cardamon semințe
- 1g șofran iranian
- 100 g goji iranian (zereshk)
- 200 g unt 80%
- 500 g orez basmati
- 200 g pastă de tomate
- 300g portocale proaspete
- 50g migdale feliate
- 100g fistic fără sare
- 50g mărar
- 50g zahăr
Mod de preparare
Tigaie picanta in stil iranian? Da, o delicatesa. Se taie ceapa și se prăjește în tigaie unt până devine aurie, se adaugă in tigaie puiul, sare, turmeric, scorțișoară măcinată și șofran, apoi se completează cu apă clocotită, suc de portocale și pastă de tomate.
Îl lăsăm să fiarbă până se pătrunde bine.
Orezul se prepară în stil persan și se amestecă cu mărar și șofran.
Se topește untul și se adaugă zeresk cu șofran și zahăr (pentru orice fel de tigaie picanta Regis Stone de la Aloshop este ideala).
Se amestecă iaurtul cu avocado, mentă uscată și petale de trandafir uscate.
La final se servește orezul cu șofran și mărar alaturi de puiul iranian și deasupra se adaugă zeresk cu fistic și migdale feliate
Această mâncare este una mâncărurile tradiționale iraniene care se servește la ocazii speciale.
Poftă bună!
Piept de rață cu ficat de gâscă, mere caramelizate, piure de cartofi și sos de zmeură... Nu-ți va mai ajunge o singură farfurie! Ingredientul secret cu ajutorul căruia vei găti cea mai bună ciorbă de burtă!...