Nu suntem noi bucătari profesioniști, dar știm că această rețetă de tigaie picantă de pui, te va face să te lingi pe degete.
Ingrediente pentru rețeta tigaia picantă de pui:
- 1 piept de pui;
- un ardei gras verde
- un dovlecel mediu;
- ceapa mare;
- 1/2 pahar de ciuperci tăiate;
- 1/2 pahar măsline mov;
- un ardei iute
- piper negru macinat, sare, cimbru verde
Citește și: Tigaie picantă, un preparat cu multă carne și legume
Articolul continuă după reclamă
Mod de preparare pentru pentru rețeta tigaia picantă de pui:
Foarte simplu! Urmează pașii de mai jos și pregătește-te să te lingi pe degete!
- Pieptul de pui se spală foarte bine și se taie cubulețe;
- Legumele se curăță de coajă și se taie și ele în cubulețe de aproximativ 1 cm. Dacă vrei să ai mai multe texturi în farfurie, morcovii și roșiile le poți tăia rondele;
- Cubulețele din pieptul de pui se condimentează și se aruncă în tigaie la foc iute. Noi folosim tigaia wok din gama Regis Stone Copper Pans. Oricât de tare dai focul, ingredientele nu se lipesc și nici nu se ard. Plus de asta, carnea este deosebit de fragedă la interior și crocantă la exterior. Exact ce ne trebuie pentru o super tigaie picantă;
- Când pieptul a început să capete o culoare aurie, se adaugă legumele și se amestecă rapid la foc iute pentru 2-3 minute, apoi se adaugă zeama de lămâie, apa, măslinele și ardeiul iute. Se lasă la foc mediu pentru încă 5 minute.
- Rețeta este gata și se servește cu smântână și verdeață deasupra.
Poftă buna!
Citește și: Tigaie picanta gatita in stil iranian | Zereshk polo ba morgh
Rețeta de Ciorbă de legume acrită cu corcodușe. Ciorbă de vară, gustoasă și răcoroasă... Desert simplu și delicios: Prăjitură marmorata la tigaie...