Tort cu cremă de cafea și cremă de ciocolată. O combinație de gusturi într-un tort reușit!
Pentru că ne dorim de fiecare dată să-i impresionăm pe cei dragi, la zile aniversare, sau la orice sărbătoare, cu torturi deosebite, rețeta Tort cu cremă de cafea și cremă de ciocolată, cu siguranță va intra în categoria acestora!
Publicat: Luni, 14 Ianuarie 2019, 10:31 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:42Pentru că ne dorim de fiecare dată să-i impresionăm pe cei dragi, la zile aniversare, sau la orice sărbătoare, cu torturi deosebite, rețeta Tort cu cremă de cafea și cremă de ciocolată, cu siguranță va intra în categoria acestora!
Ingrediente pentru rețeta Tort cu cremă de cafea și cremă de ciocolată
- Pentru blat:
- 6 albușuri
- 150 g zahăr
- 75 g făină
- 25 gr pesmet
- 25 g cacao
- 1 praf de sare
- Pentru sirop:
- 400 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 lingurite esență de rom
- Pentru crema de cafea:
- 6 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 100 ml cafea tare
- 400 g unt cu 82% grăsime
- sare
- Pentru crema de ciocolată:
- 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 350 gr ciocolată amăruie
- 1 praf de sare
- Decor:
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare pentru rețeta Tort cu cremă de cafea și cremă de ciocolată
Pentru prepararea blatului de tort, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste acestea. Gălbemușurile le păstrăm pentru cremă.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până când bezeaua devine fermă. Încorporăm, treptat, pesmetul și făina cernută cu cacaua.
Ungem o formă de tort de 25-26 cm, cu ulei, sau o tapetăm cu hârtie de copt și întindem blatul de tort în ea.
Îl nivelăm uniform și dăm forma la cuptor pentru 35 de grade la 180 de grade.
Pentru sirop, punem apa cu zahărul la fiert până la topirea zahărului, iar după stingerea focului, adăugăm esența.
Lăsăm siropul să se răcească.
Pentru crema de cafea, mixăm gălbenușurile cu zahărul și puțină sare, până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, cafeaua fierbinte peste spumă de gălbenușuri, mixând energic să se omogenizeze bine, apoi punem compoziția la foc, pe baie de aburi și amestecăm continuu în ea până se îngroașă că o budincă.
Dăm vasul la rece, iar când se receste definitiv, amestecăm crema cu untul spumat, punând câte puțin unt în crema și mixând ușor.
Mai dăm crema astfel formată la rece până pregătim blaturile pentru asamblare.
Pentru crema de ciocolată, se încălzește frișca făra a o lăsa să de în clocot și se adaugă ciocolata ruptă. Se amestecă intens până se topește ciocolata și se omogenizează crema, apoi se adaugă un praf de sare, pentru accentuarea gustului. Se dă crema la rece, apoi se mixează pentru a căpăta volum și cremozitate.
Asamblăm deliciosul tort cu crema de cafea și ciocolată.
Secționăm blatul de tort în trei părți pe care le însiropăm.
Peste prima parte întindem crema de ciocolată, așezăm a doua parte de blat, întindem 2/3 din crema de cafea, iar peste aceasta așezăm a treia parte de blat.
Îmbrăcăm tortul în crema de cafea oprită și îl decorăm cu fulgi de ciocolată.
Dăm tortul la rece pentru 3-4 ore, înainte de a-l porționa.