Trofie cu sos de roșii, pecorino și guanciale. Rețetă de paste răsucite cu sos de roșii, pecorino și carne de porc
Când foamea ne dă târcoale, rețetele de paste sunt cele mai rapide și la îndemână, iar dacăi ne dorim altceva decât o rețetă clasică, mergem în bucătăria italiană și preparăm ”Trofie cu sos de roșii, pecorino și guanciale”, adică o rețetă de paste răsucite cu sos de roșii, pecorină și carne de porc.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 10:27 | Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2020, 11:46Lavinia Ilcău, o concurentă de 33 de ani, a revenit la emisiunea „Chefi la cuțite”, cu o delicioasă rețetă de paste italienești, proaspete, răsucite, denumite trofie, pe care le-a combinat cu un sos de roșii aromat și carne de porc crocantă, dar și cu dorința de a primi cele trei cuțite.
A pregătit o rețetă simplă de paste din bucătăria italiană, dar foarte delicioasă care a fost apreciată cu cele trei cuțite binemeritate.
Rețetă de paste răsucite cu sos de roșii, pecorino și carne de porc - Ingrediente:
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei iute
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 linguri sare mare
- 20 de felii guanciale tăiată fin
- 1 kg roșii cherry bine coapte, moi
- 400 gr paste trofie, paste proaspete
- nucșoară
- 200 gr pecorino romano
- sare și piper
Rețetă de paste răsucite cu sos de roșii, pecorino și carne de porc - Preparare
Se prepară mai întâi sosul de roșii.
Se spală roșiile cherry și se taie în jumătăți, se curăță usturoiul și se taie în rondele, sau în cuburi, se spală și se taie în rondele ardeiul iute, iar ceapa se curăță și se taie solzișori.
Într-o tigaie se încinge puțin ulei de măsline, se adaugă și se călește ușor usturoiul cu ceapa și ardeiul iute. Apoi se adaugă roșiile tăiate în jumătăți. Se lasă să fiarbă roșiile până se evaporă lichidul și se conturează un sos consistent. Se asezonează cu sare, piper și nucșoară, apoi se trece prin sită.
În altă tigaie se prăjește guanciale( carne de porc uscată și tare) tăiată în fâșii. Se amestecă și se prăjesc fâșiile de carne până devin crocante și apetisante. Se lasă deoparte până în momentul servirii.
Se prepară pastele trofie.
într-un vas, pe foc, se pune apă cu sare la fiert, iar când începe să fiarbă se adaugă pastele. Se fierb conform timpului indicat pe pachet, ca la orice rețetă de paste, se scurg și se adaugă peste sosul de roșii.
Se amestecă pastele trofie cu sosul de roșii, se adaugă și pecorino răzuit și se omogenizează amestecul, iar în timpul servirii se adaugă guanciale crocante.
Un preparat simplu cu ingrediente puține, dar extrem de delicios, dacă este gătit bine: Trofie cu sos de roșii, pecorino și guanciale, adică o rețetă de paste răsucite cu sos de roșii, pecorino și carne de porc.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!