Vită Wellington cu ciuperci si sos de vin
Cu foietaj crocant și frumos rumenit, o carne suculentă și gustoasă și un delicios sos de ciuperci, nu ai cum să nu îndrăgești rețeta Vită Wellington cu ciuperci si sos de vin.
Publicat: Marti, 17 Septembrie 2019, 22:40 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07Cu foietaj crocant și frumos rumenit, o carne suculentă și gustoasă și un delicios sos de ciuperci, nu ai cum să nu îndrăgești rețeta Vită Wellington cu ciuperci si sos de vin.
Rețeta Vită Wellington cu ciuperci si sos de vin - Ingrediente
- 1 kg mușchi de vită, întreg
- 500 gr ciuperci champignon
- 750 ml vin roșu
- 2 linguri muștar de Dijon
- 2 legături de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 500 gr făină
- 500 ml ulei de măsline
- 1 căpățână de usturoi
- sare și piper
- 50 g susan
- 250 gr unt
- 1 legătură de sparanghel, pentru decor
- 2 ouă
- 3 foi de dafin
Rețeta Vită Wellington cu ciuperci si sos de vin - Preparare
Se începe prin fasonarea muschilui de vită.
Apoi se pune într-o tigaie pe foc cu ulei de măsline încins și se gătește pe toate părțile atât cât să aibă o culoare arămie. Se oprește focul se scoate mușchiul și se lasă să se odihnească.
Citiți și Rețeta Friptură de vită în crustă de alune cu ciuperci în unt și lime!
Într-un bol se adaugă făină, apă și un vârf de sare și se face aluatul care va îmbrăca mușchiul.
Se taie ciupercile mărunt și se pun în tigaia în crare s a prăjit mușchiul de vită cu sare, piper, usturoi și pătrunjel, atât cât să se înmoaie .
Într-o oală se călesc ceapa și morcovul după care se adaugă vin roșu, sare, piper, apă, foi de dafin și se lasă să scadă după care se adaugă unt și se lasă la foc mic până sosul devine consistent.
Se întinde aluatul peste care se așază ciupercile. Mușchiul se masează cu muștar pe toate părțile, se așază peste stratul de ciuperci și se rulează în aluat. Se acoperă pe toate părțile, se unge aluatul cu gălbenuș de ou și se presară semințe de susan, după care se dă la cuptor 180-200 grade .
Citiți și Rețeta Mușchi de vită în crustă de ciuperci!
Între timp sparanghelul se fiebe pentru 2 minute după care se pune în apă rece și se trage în unt. Oprim și focul sosului și așezăm toate preparatele pe farfurii.