Nimic mai bun și mai gustos, pentru omul pofticios decât o friptură de vită în crustă de alune cu ciuperci în unt și lime, dar și un sos de merișoare!
Ingrediente pentru Friptură de vită în crustă de alune cu ciuperci în unt și lime
- 600 g mușchi de vită
- sare
- piper
- ulei
- 1 lingură muștar dulce
- 1 lingură muștar picant
- 100 g alune de pădure
- ierburi aromate
- 500 g ciuperci
- 100 g unt
- 2 căței de usturoi
- 1 lime
- 250 g merișoare confiate
- 50 g zahăr brun
- 30 ml coniac
Mod de preparare Friptură de vită în crustă de alune cu ciuperci în unt și lime
Carnea de vită se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaia încinsă și unsă cu puțin ulei, până se sigilează pe toate părțile. Se continuă, apoi, la cuptor pentru câteva minute.
Alunele se prăjesc la tigaie până devin mai crocante, apoi se toacă grosier și se amestecă cu ierburi aromate. Carnea de vită se scoate de la cuptor, se porționează, se unge cu amestecul de muștar și se trece prin crusta de alune cu ierburi.
Ciupercile feliate se sotează în unt cu usturoi strivit și coajă de lime rasă și se asezonează cu sare și piper.
Se scot din unt, iar în acesta se adaugă treptat și amestecând continuu, zeamă de lime și se formează un sos.
Merișoarele se caramelizează cu zahărul brun și se sting cu puțin coniac, formând un sos gustos.
Se servește friptura de vită în crustă de alune cu ciuperci sote și sos de unt cu lime, alături de sosul de merișoare.