Rețeta de lava cake pregătită de chef Roxana Blenche. Secretul bucătarului pentru o cremă extrem de fină
În ediția de Hello Chef de sâmbătă, 1 noiembrie 2024 chef Roxana Blenche a făcut o rețetă de lava cake cu o cremă fină și delicioasă de ciocolată, cu ajutorul robotului de bucătărie kMix de la Kenwood.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2024, 14:11 | Actualizat: Miercuri, 13 Noiembrie 2024, 18:00Lava cake este un desert spectaculos care a cucerit rapid inimile iubitorilor de ciocolată. Exteriorul său ușor crocant și interiorul cremos, cu ciocolată topită care se revarsă din mijloc, fac din lava cake o alegere irezistibilă. Deși a devenit cunoscut în restaurante de lux, desertul delicios poate fi preparat cu ușurință și acasă, cu ajutorul robotului de bucătărie potrivit.
Descoperă în rândurile următoare cum a pregătit pas cu pas desertul delicios și ce truc a aplicat pentru a obține o cremă de ciocolată extrem de fină.
Rețetă de lava cake a lui chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare
Lava cake-ul are un număr redus de ingrediente, însă fiecare dintre acestea trebuie ales cu grijă pentru a obține un gust intens și o textură perfectă.
- 400 g ciocolată neagră
- 200 g unt
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g căpșuni
- 100 g zmeură
- înghețată de vanilie
- 100 g zahăr pudră
- 50 g făină
- 30 g cacao
Cum a preparat chef Roxana Blenche lava cake
Pentru rețeta de lava cake, chef-ul a folosit doar ciocolată neagră pentru a se topi uniform. Primul pas este topirea ciocolatei la bain marie, apoi a adăugat untul. Roxana Blenche a dezvăluit că se poate folosi și unt sărat pentru că acesta potențează gustul de dulce.
Pentru a bate ouăle, aceasta s-a folosit de robotul kMix de la Kenwood. Ea a adăugat ouăle întregi și apoi a lăsat robotul de bucătărie să își facă treaba. După ce acestea s-au spumat foarte bine.
„Adaug ciocolata treptat, în timp ce se mixează ouăle. Dacă îl punem pe tot odată, riscăm să se coaguleze și nu vrem asta nicidecum. Așa că, o să încep la viteză minimă și, cu o lingură mai mare, pun ciocolata”, a explicat Roxana Blenche.
În continuare, bucătarul a folosit robotul de bucătărie la putere maximă pentru a mixa ingredientele și a adăugat și zahărul.
Chef Roxana Blenche a ornat apoi desertul delocios cu zahar pudră, fructe și o înghețată.
Despre robotul de bucătărie kMix de la Kenwood
Robotul de bucătărie kMix de la Kenwood are un motor puternic de 1000W, ceea ce îl face potrivit oricărui preparat, de la creme ușoare până la aluaturi consistente.
Vasul încăpător din sticla de 5 litri permite prepararea de cantități mari, de până la 44 de brioșe. În plus, vizualizarea ingredientelor devine un adevărat spectacol culinar.
Aparatul dispune de o funcție de amestecare delicată, pentru o încorporare ușoară și delicată a ingredientelor, ideală pentru sufleuri, mousse, bezele sau creme cu fructe.
În plus, kMix de la Kenwood are 6 trepte de viteza și 3 accesorii de patiserie: tel pentru amestecat, cârlig pentru frământat și accesoriul de mărunțire sub formă de K.