Rețeta de lava cake pregătită de chef Roxana Blenche. Secretul bucătarului pentru o cremă extrem de fină
În ediția de Hello Chef de sâmbătă, 1 noiembrie 2024 chef Roxana Blenche a făcut o rețetă de lava cake cu o cremă fină și delicioasă de ciocolată, cu ajutorul robotului de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2024, 14:11 | Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2024, 15:48Lava cake este un desert spectaculos care a cucerit rapid inimile iubitorilor de ciocolată. Exteriorul său ușor crocant și interiorul cremos, cu ciocolată topită care se revarsă din mijloc, fac din lava cake o alegere irezistibilă. Deși a devenit cunoscut în restaurante de lux, desertul delicios poate fi preparat cu ușurință și acasă, cu ajutorul unui robotului de bucătărie potrivit.
Descoperă în rândurile următoare cum a pregătit pas cu pas desertul delicios și ce truc a aplicat pentru a obține o cremă de ciocolată extrem de fină.
Rețetă de lava cake a lui chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare
Lava cake-ul are un număr redus de ingrediente, însă fiecare dintre acestea trebuie ales cu grijă pentru a obține un gust intens și o textură perfectă.
- 400 g ciocolată neagră
- 200 g unt
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g căpșuni
- 100 g zmeură
- înghețată de vanilie
- 100 g zahăr pudră
- 50 g făină
- 30 g cacao
Cum a preparat chef Roxana Blenche lava cake
Pentru rețeta de lava cake, chef-ul a folosit doar ciocolată neagră pentru a se topi uniform. Primul pas este topirea ciocolatei la bain marie, apoi a adăugat untul. Roxana Blenche a dezvăluit că se poate folosi și unt sărat pentru că acesta potențează gustul de dulce.
Pentru a bate ouăle, aceasta s-a folosit de Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood. Ea a adăugat ouăle întregi și apoi a lăsat robotul de bucătărie să își facă treaba. După ce acestea s-au spumat foarte bine.
„Adaug ciocolata treptat, în timp ce se mixează ouăle. Dacă îl punem pe tot odată, riscăm să se coaguleze și nu vrem asta nicidecum. Așa că, o să încep la viteză minimă și, cu o lingură mai mare, pun ciocolata”, a explicat Roxana Blenche.
În continuare, bucătarul a folosit robotul de bucătărie la putere maximă pentru a mixa ingredientele și a adăugat și zahărul.
Chef Roxana Blenche a ornat apoi desertul delocios cu zahar pudră, fructe și o înghețată.
Despre robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood
Robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood este un aparat de bucătărie de înaltă performanță, proiectat special pentru pasionații de patiserie și cofetărie, dar și pentru cei care își doresc un ajutor versatil în bucătărie. Este echipat cu funcții avansate, un motor puternic și accesorii multiple, făcându-l un aliat excelent pentru prepararea diverselor rețete complexe.
Unul dintre punctele forte ale acestui robot este că include două boluri din inox: unul de 7 litri în care poți topi sau încălzi ingredientele și unul mai mic, de 5 litri, pentru a putea prepara mai multe rețete în paralel.
Funcția de încălzire integrată îți permite să ajustezi temperatura în bol între 20°C și 60°C, ceea ce este ideal pentru dospit aluaturi, topit ciocolata sau prepararea aluatului de choux.
Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood poate să frământe aluat, să bată frișcă, să prepare bezea sau să mixeze diverse creme și mousse-uri la un nivel profesional.
În plus, robotul de bucătărie Titanium Chef Patissier XL are cântar integrat EasyWeigh™, care îți permite să cântărești ingredientele direct în bol sau chiar în alte accesorii ale robotului, ceea ce elimină necesitatea unui cântar suplimentar și ușurează procesul de gătit.