Sardine cu ou, o rețetă prezentată de Ciprian Feghiuș
Dacă vrei să prepari o gustare simplă și plină de savoare, atunci iată ce rețetă îți prezintă Ciprian Feghiuș.
Publicat: Vineri, 17 Aprilie 2015, 12:38 | Actualizat: Marti, 15 August 2023, 14:32Ingrediente
- 1kg sardine
- 6 frunze salvie
- 1catel usuroi
- 50g faina alba
- 1 ou
- 1 lamaie
Mod de preparare
Dacă vrei să prepari o gustare simplă și plină de savoare, atunci iată ce rețetă îți prezintă Ciprian Feghiuș.
Se toaca foarte fin salvvia impreuna cu un catel usturoi si un pic de coaja de lamaie rasa (doar partea galbena). Cu un foarfece taiem burta sardinelor pe toata lungime ei si deschidem pestele ca pe o carte.
Eliminam osul central incepand de la coada si capul totodata, apoi le uscam tamponand delicat cu hartie absorbanta de bucatarie. Trecem sardina prin ou batut (eu trec doar partea inferioara, lasand exteriorul aproape gol).
Apoi tapetam cu grija si punem la fript intr-o tigaie cu margini inalte, in cca 2 degete de ulei. Frigeti pestele pe rand, nu aglomerati tigaia. Scoateti atunci cand sardinele au culoarea aurie, puneti-le pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei. Serviti-le calde cu suc de lamaie filtrat.