Trei retete usoare cu rosii
Rosiile sunt gustoase si aromate si pot fi gatite in sute de feluri, cu putine ingrediente si intr-un timp foarte scurt.
Publicat: Luni, 23 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 18:111. Rosii umplute cu orez si pleurotus.
Aveti nevoie de : 4 rosii mari, 50 grame de orez fiert, ciuperci pleurotus, ceapa, mozzarella si condimente. Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se dauga pleurotusul si orezul fiert. Se pun si condimenele. Rosiile se scobesc si se umple apoi continutul preparat anterior. Deasupra se pune mozzarella si se lasa intre 10 si 15 minute la cuptor.
2. Rosii la cuptor cu mozzarella si oregano.
Aveti nevoie de: 2 baghete de paine, pe care sa le taiati pe lung, 2 rosii, mozzarella, ulei de masline, oregano. Rosiile se taie felii si se pun pe bagheta, apoi se adauga oregano si mozzarella si se pun intr-o tava, peste care se toarna putin ulei de masline. Se lasa la cuptor pana se rumenesc baghetele.
3. Cartofi cu rosii si sos de smantana.
Ai nevoie de: 4 cartofi mari, 4 rosii, 400 ml smantana si branza. Cartofii se fierb 10 minute, intregi si fara coaja, si apoi se taie felii, la fel si rosiile si se pun intr-o tava unsa cu ulei de masline. Sosul de smanta se face in tigaie: se pune smantana in tigaie, se pune si putin usturoi si se lasa sa se fiarba cam 3 minute. Se pune sosul peste cartofi, se presara si branza si se lasa la cuptor pana se fac cartofii.
Foto: tastefood.typepad.com