Antena

4 sosuri pe care trebuie sa stii sa le faci

O banala friptura cu garnitura se transforma intr-o mancare spectaculoasa daca are alaturi un sos pregatit chiar de tine.

Publicat: Duminica, 12 Septembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:22
Galerie de imagini
O banala friptura cu garnitura se transforma intr-o mancare spectaculoasa daca are alaturi un sos pregatit chiar de tine.

Sos de iaurt cu usturoi

Ingrediente: 250 g iaurt, 5 catei usturoi, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri marar si patrunjel tocate, sare, piper

Mod de preparare:

Toaca usturoiul, presara putina sare apoi freaca-l cu ulei, pentru a face un mujdei-maioneza. Amesteca mujdeiul in iaurt (ai grija sa fie un iaurt cremos) si condimenteaza cu sare si piper. Pastreaza sosul la rece. Inainte de a-l servi, adauga verdeata proaspata in compozitie.

Sos de curry

Ingrediente: 3 linguri ulei, 100 g radacinoase tocate (telina, morcov, patrunjel), o ceapa, curry, o frunza de dafin, cimbru, nucsoara, 2 linguri faina, sare, piper, supa de carne (poti folosi si supa instant)

Mod de preparare:

Caleste in tigaie morcovul, telina, patrunjelul-radacina si ceapa in cele 3 linguri de ulei. Dupa ce s-au rumenit legumele, adauga condimentele: sare, piper, curry, cimbru, dafin si nucsoara. Presara faina, apoi toarna supa suficienta pentru a obtine un sos subtire. Lasa-l sa fiarba o jumatate de ora. Serveste sosul cald.

Sos de legume

Ingrediente: 3-4 ciuperci proaspete, o ceapa, o lingura faina, 50 g unt, o rosie mare, 500 ml apa (sau supa de legume instant), verdeata proaspata, sare, piper

Mod de preparare:

Toaca ceapa foarte marunt si prajeste-o in unt. Dupa ce s-a rumenit, adauga faina, apoi apa calda (supa) cate putin, amestecand incontinuu, sa nu apara cocoloase. Pune in sos ciupercile taiate marunt si rosia decojita si taiata cubulete. Condimenteaza cu sare si piper. ai lasa sa dea in clocot 5-7 minute, apoi da sosul deoparte. Inainte de a-l servi, pune-i putina verdeata tocata.

Recomandari A1

Sos de vanilie

Ingrediente: 600 ml lapte, 3 galbenusuri, 150 g zahar, o lingurita faina, un plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Freaca galbenusurile cu zaharul pana cand obtii o crema omogena. Adauga faina, apoi toarna lapte fierbinte, putin cate putin, amestecand intontinuu, pe foc. Cand sosul s-a ingrosat (fara sa dea in clocot), adauga zaharul vanilat si da-l deoparte. Il poti folosi alaturi de aproape orice desert.

sursa foto: sheknows.com

Whatsapp LinkedIn
legume sos reteta usturoi iaurt retete curry vanilie
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei "Ţeapa" luată de o femeie după ce a plătit 400 de lei să rezerve un penthouse de Revelion
Videoclipul zilei
Citește și
S-au scumpit fructele, legumele și detergenții! Inflația a depășit din nou pragul de 5%
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, considerată mult mai bună decât legumele. Ce...
Rețeta de chiftele cu dovlecei și mărar. Cum să le prepari ca la mama acasă fără prea mult efort
Rețeta pentru o conopidă la cuptor de senzație. Cum să o prepari fără să dai greș
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii sunt destinate succesului în 2025. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Cansu Dere reapare în mediul online mai spectaculoasă ca oricând. A pășit pe covorul roșu alături de Ibrahim... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Misterul avionului prăbușit la Vișina, Dâmbovița. Avea un singur pasager și șase membri ai echipajului Libertatea.ro
Isterie apărută în rândul americanilor: Au cumpărat un produs neobișnuit de 50.000 de dolari, ca... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Care este relația dintre Marina Dina și tatăl copiilor ei! Vedeta speră să petreacă timp cu cei mici de... Spynews.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă BZI
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Robotul „Moș Crăciun” a fost dezvăluit de Boston Dynamics. Imaginile care au devenit virale useit
Horoscopul zilei de 29 decembrie 2024. Balanțele sunt în căutarea echilibrului interior. Află ce se întâmplă... Catine
Horoscopul lunii ianuarie 2025, în detaliu: Anul nou începe în forță, cu numeroase transformări și planuri... Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Când se servesc piftia și sarmalele la masa de Crăciun, de fapt. Ora ideală la care trebuie consumate Playtech
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri Redactia.ro
Reacţia unei turiste din Anglia venite la munte, în România: "Nu ştii sigur dacă e real sau doar o fotografie" Observator
Greșeli în exercițiile fizice care pot face dificilă pierderea în greutate. Ce este indicat să eviți pentru a... MediCOOL
Rețetă de piftie de porc ardelenească. Cum se prepară, ingrediente și pașii de urmat HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Cele două mezeluri care se găseau doar în restaurantele din marile orașe, înainte de ’89. Acum, românii fug... Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Importanța vitaminei D în lunile de iarnă pentru întreaga familie DeParinti
Travis Barker i-a transmis un mesaj emoționant fiicei sale: „Îmi place să te văd crescând. Te iubesc până la... ZUTV
Cel mai puternic pașaport din lume. Pe ce poziție se află România UseIT
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă Hello Taste