Adauga un strop de sanatate meselor prin condimente savuroase!
Ierburile aromate si condimentele nu doar adauga gust, ci explodeaza de savoare. Iti dezvaluim cum poti adauga un strop de sanatate fiecarei mese.
Publicat: Joi, 01 Septembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 19:02- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Savureaza aromele!
• Busuiocul: anticancer; foloseste-l în preparatele asiatice la wok, in salate de rosii si in pesto
• Scortisoara: scade nivelul glucozei din sange; folosește-o la deserturi si produse de patiserie
• Cuisoarele: proprietati antibacteriene; foloseste-le in prăjituri cu fructe, preparate din carne si in ceaiuri condimentate
• Coriandrul: ajuta digestia; foloseste-l in salate sau pentru a garnisi preparatele asiatice si indiene
• Chimionul: antiinflamator; folosit in curry indian si alte preparate din Orientul Mijlociu
• Mararul: antibacterian; folosit in preparate din peste si cartofi
• Patrunjelul: antimicrobian; ideal pentru salate, supe, tocanite si sosuri
• Usturoiul: antiinflamator, antimicrobian, scade colesterolul; folosit in sosuri, tocane, supe, marinade
• Ghimbirul: antiinflamator, benefic pentru starile de greata si durerile cauzate de artrita; folosit in preparatele indiene si asiatice, deserturile si sucurile de fructe
• Lemongrass: anticancer; folosit in preparatele asiatice si infuziile de ceai
• Maghiranul: antimicrobian; folosit in salate si sosuri pentru preparatele mediteranene
• Menta: anticancer, antibacterian, bun digestiv; folosita in salatele si sucurile de fructe si salatele asiatice
• Oregano: antimicrobian; folosit in marinade, sosuri si dressinguri
• Rozmarinul: anticancer; folosit marinade, sosuri si umpluturi
• Salvia: ajuta structura osoasa si memoria; folosita in salate si umpluturi
• Tarhonul: anticancer, bun digestiv; folosit in dressinguri, oteturi aromate, sosuri pentru peste, pui si vanat
• Cimbrul: bun pentru structura osoasa; folosit in supe, umpluturi, marinade si preparate din carne
• Turmericul: anticancer; folosit in curry indian
Citeste tot articolul pe Good Food!
Foto: sunitaexports.in/ www.wix.com