Kefta cu ou (chiftele marocane)
Daca vrei sa incerci o varianta mai condimentata si mai exotica a banalelor chiftele cu carne, incearca-le pe cele marocane. Picante si scaldate in sos de rosii, ele sunt un exemplu al diversitatii pe care o cunoaste o reteta, in functie de tara in care sunt preparate.
Publicat: Vineri, 24 Septembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:28
Ingrediente: 3 conserve de rosii (de cate 380 g fiecare),
- piper
- sofran (firisoare)
- o ceapa tocata marunt
- coriandru tocat
- ulei
- ingrediente pentru kefta:
- 800 g carne tocata
- o ceapa tocata
- o legatura coriandru
- o legatura patrunjel
- sare
- piper
- o lingurita cumin
- o lingurita boia dulce
- putin ardei iute tocat(optional),
- 8 oua
Preparare: Pregatim kefta, amestecam toate ingredientele si lasam sa se odihneasca.
Pentru sos: calim ceapa intr-o cratita mare, adaugam rosiile, sarea, piperul, sofranul si fierbem pana capata consistenta unui pireu de rosii. Modelam apoi chiftelele, le asezam pe toate peste sosul de rosii, adaugam coriandru, patrunjel, menta (sau alte condimente, dupa gust). Dupa ce au fiert chiftelele, spargem deasupra ouale si dam cratita la cuptor, cateva minute, pana se rumenesc ouale, apoi le condimentam. Kefta se servesc impreuna cu cartofi fierti sau cuscus, dupa preferinta.
citeste revista Felicia
foto: moroccanfood.about.com