Profita de sezonul mazarei noi!
"In primele saptamani ale sezonului de mazare verde e pacat sa nu cumperi macar jumatate de kilogram de pastai, sa le desfaci cu mana ta si sa arunci boabele in salate, supe sau – cel mai simplu – direct in gura (sunt mai usor de cojit decat fisticul)", povestesc cei de la Good Food Romania.
Publicat: Marti, 08 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:56- 2 kilograme de pastai de mazare;
- 1 ceapa mare (sau 3 cepe noi, care sunt mai mici), tocata marunt;
- 2-3 linguri de ulei;
- 1 legatura de marar, tocat.
Mazarea se scoate din pastai (in fata televizorului sau la o discutie cu mama, iubitul, pisica etc.) si se spala (dar nu e un proces obligatoriu).
Intr-o cratita, se caleste ceapa in ulei (timp de 5 minute, pana se inmoaie), se adauga mazarea (si vreo 2 linguri de apa, desi se poate si fara, daca ai o cratita cu fund gros si un capac bun, care nu lasa aburul sa iasa). Se fierbe mazarea timp de 15 minute, pana se inmoaie si se increteste usor (va fi si mai dulce decat la inceput!). Se adauga mararul, sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Citeste Good Food!