Antena

Reteta de Paste: Tagine de miel cu cartofi

Tagine (specialitate marocana) este una dintre acele mancaruri care devin mai delicioase cu timpul. Se poate pregati cu trei zile inainte si apoi se pastreaza in frigider pentru a permite aromelor sa se combine. Daca alegi sa faci asa, pregateste totul pana la pasul 2, lasa la frigider si continua de la pasul 3 cand vrei sa o servesti.

Publicat: Duminica, 24 Aprilie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:41
Galerie de imagini
Tagine (specialitate marocana) este una dintre acele mancaruri care devin mai delicioase cu timpul. Se poate pregati cu trei zile inainte si apoi se pastreaza in frigider pentru a permite aromelor sa se combine. Daca alegi sa faci asa, pregateste totul pana la pasul 2, lasa la frigider si continua de la pasul 3 cand vrei sa o servesti.

Ingrediente

- 6 linguri ulei de masline;

- 4 cepe, taiate in felii subtiri;

- 2 linguri radacina de ghimbir, tocata;

- 2kg spata de miel dezosata, taiata in cubulete de 5cm;

- 4 lingurite de chimion macinat;

- 2 lingurite boia de ardei;

- 2 lingurite de coriandru macinat;

- 2 batoane de scortisoara;

- 850ml de passata (pulpa de rosii);

- 700g de cartofi dulci, taiati in cuburi;

- 350g de curmale, fara samburi.

Recomandari A1

PENTRU SERVIT

100g de migdale, cojite si prajite
1 mana de coriandru, tocat grosier

Metode

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare si adanca. Se adauga ceapa si se prajeste usor 5 minute pana cand se inmoaie. Se adauga amestecand ghimbirul, apoi se adauga si carnea, in transe. Se prajeste pe toate partile, pana cand devine usor rumena. Se reasaza toata carnea in cratita, se adauga amestecand condimentele si batoanele de scortisoara. Se lasa pe foc un minut.
2. Se adauga passata si 800ml de apa, se lasa sa fiarba 1½ ore, pana cand devine mielul fraged.
3. Se adauga cartofii dulci, se amesteca bine, se acopera la loc si se mai lasa pe foc 20 de minute sau pana cand se inmoaie cartofii. Se adauga amestecand curmalele si se mai lasa pe foc 5 minute. Se asezoneaza cu sare si piper, daca este cazul. Se serveste cu migdale si coriandru presarat deasupra.
4. PENTRU CONGELARE Se lasa la racit la sfarsitul pasului 2 si se rastoarna intr-un recipient cu capac. Se lasa la congelator pana la o luna. Se decongeleaza in frigider peste noapte, apoi se incalzeste usor (se mai adauga putina apa daca este nevoie). Se aduce la fierbere si se continua cu pasul 3

Whatsapp LinkedIn
reteta ceapa ghimbir coriandru miel tagine
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Mesajul unei ucrainence fugite de război în România: "Fiți mai recunoscători și haideți să luptăm împreună"
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă cozonac pentru Crăciun. Cum prepari pas cu pas cel mai delicios cozonac cu nucă, rahat și cacao
Rețetă prăjitura Carpați: ingrediente și mod de preparare. Cum să faci desertul copilăriei la tine...
Ce să nu pui în sarmale dacă vrei să fie gustoase. Bucătarii insistă că acest ingredient le strică...
Rețetă de prăjitură grecească portokalopita, un deliciu făcut cu ingrediente simple și ieftine. Cum...
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Deși a încercat să-l țină ascuns, a fost dată de gol! Andreea Bostănică, imagini cu iubitul milionar,... Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au pantofii sport o gaură în plus. Puțini știu ce poți face cu ea, de fapt useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal 6-12 ianuarie 2025. Cum influențează retrogradarea lui Marte în Rac zodiile Jurnalul
Andreea Bălan și Victor Cornea, separați de Revelion 2025: Cum au petrecut noaptea de Anul Nou Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe... Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Cât a economisit un proprietar Tesla pe benzină în 6 ani. A dezvăluit costurile reale pentru 232.000 de kilometri... UseIT
7 greșeli pe care le faci când prepari terci de ovăz Hello Taste