Reteta de post a zilei: salata de vara cu rosii si hrean
Intr-o zi calduroasa de vara o salata reconfortanta si gustoasa este cea mai potrivita: astazi vedem cum sa transformam o banala salata de rosii in ceva mai special.
Publicat: Vineri, 24 Iunie 2011, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 18:39Ingrediente (6 portii):
300 grame de rosii (poti fi diferite tipuri);
jumatate de catel de usturoi, ras;
doua lingurite hrean proaspat sau de la borcan;
patru linguri ulei de masline;
o lingura otet de vin rosu;
patrunjel proaspat;
sare, piper.
Preparare:
Cu cat aveti mai multe tipuri de rosii (inclusiv de culoare galbena), cu atat mai bine. Taiati-le in felii groase de un centimetru, apoi presarati sare si lasati-le sa stea asa timp de 30 de minute, intr-o strecuratoare insa.
Dupa aceea puneti-le intr-un bol, turnati patru linguri de ulei de masline peste ele si o lingurita de otet de vin rosu (de preferat). Se adauga apoi si usturoiul ras. Puneti apoi hreanul: mai intai o lingurita, gustati si daca vreti mai picant adaugati si a doua lingurita.
La final se adauga si patrunjelul tocat (cu tot cu tulpini) si se amesteca bine. Pofta buna!
Foto: reheated.net