Reteta de post a zilei: vinete pe grill marinate in cimbru si chilli
Reteta de post a zilei de joi aduce in prim-plan vinetele, care, chiar daca nu sunt in sezon, pot fi gasite in magazine. Facute pe grill, alaturi de condimente, vinetele sunt o gustare extraordinara. Pofta buna!
Publicat: Joi, 21 Aprilie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
o vanata mare;
patru fire de cimbru;
ulei de masline;
1/2 lingurita de fulgi de chilli;
sare, piper.
Preparare:
Taie vanata in felii de grosime medie apoi asterne-le pe o farfurie cu sare, timp de 30 de minute, pentru a scapa de surplusul de apa din ele.
Dupa acest interval se ung cu ulei de masline si se pun pe tigaia grill incinsa, 3 minute pe ambele parti.
Se scot apoi intr-un bol, se amesteca impreuna cu chilli uscat si cu cimbru, piper, apoi se acopera vasul si se lasa o ora la marinat.
Pot fi servite asa sau alaturi de carne de miel la gratar, in ziua Pastelui. Pofta buna!