Reteta de post: Conopida prajita cu sos de patrunjel
Conopida este o leguma savuroasa, iar prajita in putin unt si ulei de masline, alaturi de un aromat sos de patrunjel, poate deveni vedeta zilei si te poate determina sa realizezi ca postul este o ocazie, in care sa incerci si retete inedite. In plus, o portie nu are decat 408 calorii!
Publicat: Marti, 23 Noiembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 22:27- 1 conopida mare, desfacuta in buchetele mici
- 30 g unt si 5 linguri de ulei de masline, pentru prajit
Pentru pane
85g de faina obisnuita
1 lingura de amidon
125ml de apa minerala carbogazoasa
½ lingurita seminte de coriandru, macinate
Pentru sos patrunjel
1 legatura mare de patrunjel, tocat marunt
1 catel de usturoi, tocat marunt
sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura de capere mici
3 linguri ulei de masline
Preparare:
1. Se mixeaza ingredientele pentru pane, apoi se lasa deoparte. Se amesteca ingredientele pentru sos si se lasa si acestea deoparte. Se fierbe conopida 2 minute in apa sarata, se scurge si se clateste cu apa rece.
2. Se incinge uleiul de masine si se adauga si untul, intr-o cratita adanca. Verifica daca e bine incins cu o bucatica de paine: daca devine aurie in 30 de secunde, este gata.
3. Se scufunda conopida uscata in compozitia de pane, se scutura excesul si se asaza in uleiul incins. Se prajeste toata conopida, in transe, cate 3 minute fiecare transa. Se scoate din cratita si se asaza pe o farfurie acoperita cu prosoape de bucatarie, care vor absorbi excesul de ulei. Se mentine calda in cuptorul potrivit la foc foarte mic.
Se asezoneaza cu sare de mare si piper si se serveste cu sosul de patrunjel.
Pofta buna!
Citeste si Good Food !
Foto: hammertown.com