Reteta de post din Vinerea Mare: dovlecei, ardei si rosii la cuptor
Mai este atat de putin pana in Duminica dezlegarii de la post, insa cei care s-au pastrat mai au inca doua zile de rabdat. Reteta de astazi, din Vinerea Mare, aduce ca metoda de gatit cuptorul, iar ca legume vedete dovleceii, rosiile si ardeii grasi.
Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:41Ingrediente (4 portii):
trei dovlecei medii;
doua rosii medii;
un ardei gras verde, taiat fasii;
1/2 ceapa alba tocata marunt;
1/2 lingurita sare;
un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat;
1/2 lingurita de busuioc uscat;
un sfert de lingura de ulei de masline;
Preparare (30 minute):
Eliminati capetele dovleceilor apoi taiati-i in felii de un cm latime. Scoateti semintele de la rosii si taiati-le si pe acestea in felii apoi.
Asezati apoi feliile de dovlecei si de rosii unele peste altele, pe jumatate, intr-o tava unsa cu ulei de masline. Deasupra puneti fasiile de ardei gras verde, ceapa, presarati piperul si busuiocul uscat.
La final turnati uleiul de masline, deasupra tuturor ingredientelor. Bagati apoi tava la cuptor, la 180 de grade timp de 20 de minute sau pana cand dovleceii s-au inmuiat.
Serviti la final cu paine proaspata, calda, cu coaja crocanta. Pofta buna si Sarbatori Fericite!
foto: akamai.net