Reteta: Galuste de peste cu andive
Carnea de peste este bogata in uleiuri sanatoase si se pregateste foarte rapid. Incearca o reteta de galuste pufoase, in care gustul marin se imbina ideal cu cel al andivelor.
Publicat: Duminica, 17 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
● Ingrediente:
- 500 g fileuri de peste
- 4 linguri cu gris
- doua oua
- 4 andive
- 500 g ciuperci
- 300 ml sos de rosii dulce
- doua fire de praz
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 3 g bicarbonat de sodiu
- cimbru
- sare si piper
● Mod de preparare:
1. Fileurile de peste se spala, se taie bucati si se fierb in apa cu sare zece minute. Se scurg de apa, se pun intr-un bol impreuna cu grisul, putina apa, ouale, sare si piper dupa gust.
2. Se presara biocarbonatul, se paseaza totul, se formeaza galuste cu lingura inmuiata in apa rece si se pun intr-o oala unde fierbe apa cu putina sare.
3. Se fierb la foc mediu spre mic si cand s-au ridicat la suprafata se scot cu spumiera intr-un platou si se pastreaza la cald. Prazul se curata de frunzele vestede, se spala si se taie rondele.
4. Ciupercile se spala, se taie bucati mai mici si se pun intr-un bol. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pune prazul, se caleste zece minute, apoi se adauga andivele si se calesc inca zece minute.
5. Se scoate totul pe un platou si in locul lor se pun ciupercile. Se condimenteaza, se presara cimbru dupa gust si se prajesc pana scade sosul format.
● Sfat: Galustele se servesc alaturi de andivele cu praz si ciuperci si sosul de rosii dulce.
● Bautura: Chardonnay
citeste si Jurnalul National
foto: ideasinfood.com