Reteta: Inghetata cremoasa de cirese si vanilie
Sezonul cireselor si al visinelor nu putea sa nu fie bagat in seama de fetele de la Good Food Romania, care au preparat o inghetata pe baza de cirese, dar si de vanilie.
Publicat: Marti, 22 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:58- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 300g de cirese, fara samburi, tocate
- 3 linguri de zahar brun
- 500g crema de vanilie
- 500ml de smantana dulce
- ½ lingurita extract de vanilie
Preparare:
Se fierb intr-o craticioara ciresele cu trei linguri de zahar brun, pana cand se inmoaie. Se bate smantana pana devine frisca, apoi se amesteca impreuna cu crema si extractul de vanilie.
Se toarna amestecul intr-un aparat de facut inghetata sau se pune la congelator intr-un recipient, pana cand ingheata putin - trebuie sa se mai poata amesteca ciresele in compozitie. Se asaza cu lingura intr-un recipient mare si se amesteca ciresele. Se lasa la congelator pana cand se serveste.