Reteta: Lup de mare in sos picant
Pestele a mers intotdeauna cu un sos mai picant, iar reteta de astazi alatura lupul de mare unui sos pe baza de rosii. Pofta buna!
Publicat: Joi, 28 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:54Ingrediente:
- 4 lupi de mare;
- 2 ardei iuti;
- 500 g rosii;
- 2 ardei capia;
- doua cepe rosii;
- doua frunze de dafin;
- 200 ml suc de rosii;
- pasta de ardei dulce;
- 500 g amestec fructe de mare;
- 75 ml ulei;
- sare, piper, oregano;
- paste orzo, orez, conopida.
Mod de preparare:
1. Pestii se curata, se eviscereaza, se spala, se condimenteaza si se asaza intr-o tava adanca. Ardeii iuti se curata de seminte, se spala si se taie bucati.
2. Fructele de mare se spala, se oparesc zece minute in apa cu sare, apoi se pun intr-un bol. Ardeii capia se curata, se spala, se taie felii sau julien.
3. Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori. Intr-un bol se amesteca sucul de rosii cu uleiul de floarea-soarelui, o lingura cu pasta de ardei dulce, sare si piper dupa gust.
4. Se presara oregano, se amesteca si se toarna peste pestele din tava. Se presara fructele de mare, frunzele de dafin, ardeii capia, ardeii iuti si ceapa.
5. Rosiile spalate se taie jumatati si se asaza din loc in loc peste peste. Se toarna putina apa, se condimenteaza si se introduce tava in cuptorul incins. Se coc la foc potrivit 25-30 de minute, apoi se servesc.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu paste orzo, orez fiert sau conopida fiarta.
● Bautura asortata: Cabernet