Reteta zilei: Friptura cu unt si aroma de hrean
Daca te-ai plictisit de clasicele fripturi la gratar sau la cuptor, poti incerca aceasta reteta. Aroma fina de unt si de hrean va fi pe gustul tuturor.
Publicat: Marti, 24 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 01 Decembrie 2020, 12:15- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Friptura cu unt si aroma de hrean:
- 4 bucati de muschi de porc;
- ulei de masline, pentru uns;
- 100g unt cu aroma de hrean si arpagic;
- salata verde.
Pentru dressing:
- 2 linguri de otet de vin rosu;
- 1 ceapa, taiata fin;
- 1 praf de zahar;
- 5 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare pentru rețeta Friptura cu unt si aroma de hrean:
1. Se scot 100g de unt de la frigider si se lasa timp de o ora la temperatura camerei sa se inmoaie. Aroma este cheia, astfel ca alegeti unt fara sare sau cu un continut redus de sare. Se amesteca bine untul cu o lingura de lemn pana devine cremos si moale. Se adauga 2 linguri de crema de hrean, 6 boabe de piper negru macinat, putina sare fina de mare si 2 linguri de arpagic, peste unt.
2. Se prepara dressingul. Se amesteca otetul, ceapa, zaharul, sarea si piperul intr-un bol, apoi se adauga uleiul de masline. Se taie frunzele de salata si se pun de o parte. Apoi, se incalzeste grillul la nivel High.
3. Se ung fripturile cu ulei pe fiecare parte, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se frig timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Se amesteca salata cu dressingul, apoi se pun felii de unt cu aroma de hrean deasupra fripturilor. Se serveste cu salata si felii picante de cartofi.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro