Reteta zilei: pui cu rozmarin si ratatouille la cuptor
Reteta zilei de sambata reprezinta o sursa buna de vitamina C si acid folic (asigura 4/5 din necesarul zilnic) si are un continut scazut de grasimi.
Publicat: Sambata, 11 Iunie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente (4 portii):
o vanata, taiata in bucati mari;
doi dovlecei, taiati in felii sub forma de semiluna;
trei ardei de diferite culori, fara seminte si taiati grosier;
o lingurita de rozmarin tocat fin, plus;
patru ramurele;
un catel mare de usturoi, zdrobit;
doua linguri ulei de masline;
4 piepti de pui, fara piele si fara os;
250g de rosii cherry sau rosii prunisoara mici, taiate in jumatate.
Preparare (60 minute):
1. Se incalzeste cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tava mare de copt, se amesteca laolalta vinetele, dovleceii si ardeii cu rozmarinul tocat, usturoiul, uleiul de masline, putina sare si piper. Se imprastie legumele intr-un strat uniform si se tin la cuptor 20 de minute.
2. Intre timp, se cresteaza fiecare piept de pui de 4-5 ori cu un cutit ascutit, se ung cu ulei de masline si ierburi aromate si se introduc la cuptor 30 de minute.
3. Dupa ce legumele s-au copt 20 de minute, se adauga rosiile amestecand. Legumele se mai tin la cuptor 18-20 de minute. In ultimele 5 minute, se rastoarna pieptii de pui din tava si se asaza deasupra cate o crenguta de rozmarin. Se serveste totul cu cativa cartofi, daca iti place.
Pofta buna!
Citeste si Good Food Romania!