Reteta zilei: terina de cod cu spanac
Reteta acestei zile este compusa din spanac si cod ca ingrediente de baza, alaturi de bulion, smantana si lamaie. Pofta buna!
Publicat: Marti, 07 Iunie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:52- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
Terina:
800 g cod;
2 albusuri de ou;
150 g spanac;
ulei, sare, piper alb.
Sos si decor: Tabasco;
Ootet, lamaie, patrunjel;
bulion, smantana.
Preparare:
Se trece codul prin masina de tocat. Se amesteca impreuna cu albusurile, se potriveste de sare si piper. Spanacul, fiert in apa putin sarata, se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt. Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu hartie pergament, se pun, alternativ, un strat de peste, unul de spanac pana se umple vasul. Se da vasul pus intr-o tava cu apa (bain-marie) la cuptor, 25 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se taie felii. Se serveste cu sos preparat din: rosii mixate, strecurate, asezonate cu sare, piper, ulei, otet si Tabasco.
Terina se decoreaza cu fire de patrunjel, rondele de lamaie, smantana, dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!