Salata cu oua fierte, cartofi si somon afumat
Incearca o salata consistenta si aromata, cu dressing aromat de mustar boabe:
Publicat: Miercuri, 02 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:55- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ai nevoie de 400g cartofi noi mici, 100g fasole verde, 8 oua fierte, 350g somon afumat, 5 cepe verzi, 2 avocado, 200g nasturel (sau alte frunze mici de salata), frunzele de la 1 andiva.
Se fierb cartofii, se opareste fasolea verde in multa apa fiarta, timp de 4 minute, pana cand ramane doar un pic crocanta. Se scurge, se clateste cu apa foarte rece si se mai scurge o data. Ouale se taie in jumatati sau sferturi, somonul se taie in fasii mari, iar cepele verzi - in felii, la fel si cele doua avocado.
Aceasta este o reteta de salata asezata in straturi, mai degraba decat una amestecata. Asa ca incepe prin a presara frunzele de nasturel si de andiva pe un platou incapator, apoi, alternativ, si restul de ingrediente.
Prepara si un dressing dintr-o lingura cu varf de mustar cu boabe, o lingurita cu varf de miere lichida, 3 linguri de otet de mere si 8 linguri de ulei de masline. Toarna doua treimi din dressing peste salata si restul serveste-l alaturi.
citeste Good Food